Ward Round

Leestijd: 3 minuten

“Wil je alsjeblieft overwegen om hem te adopteren?” Vraagt de tante die met David naar het ziekenhuis is gekomen. De vijf maanden oude baby kijkt me met grote nieuwsgierige ogen aan. Ik zou toch bijna in de verleiding komen om ja te zeggen, wát een schatje! De biologische moeder is direct na de bevalling overleden, waardoor de zorg nu op de zus aankomt. En dat terwijl ze egenlijk helemaal niet zit te wachten op de zorg voor nog een baby (en dat schuift ze ook niet onder stoelen of banken).

BEEP BEEP BEEP! De alarmerende tonen van de monitor volgen elkaar snel op. Ik haast me naar de IC room waar de achtergelaten baby Josh (waar ik vorige week over schreef), ongemakkelijk op de schoot van de vader ligt. Vader doet oprecht z’n best om voor de baby te zorgen, maar als je een flesje geeft terwijl het hoofdje lager ligt dan de rest van het lichaampje, komt de melk door de neus weer naar buiten. Snel zet hij de baby rechtop, waardoor de melk in de longen terecht komt met een gevaarlijk lage saturatie (en dus een alarmerende monitor) en een aspiratie pneumonie tot gevolg. Ik plaats toch maar weer een neus-maagsonde, want dit kan ernstige gevolgen hebben.

De laatste patiënt die we tijdens de artsen visite zien is de 11-jarige Joy, opgenomen met blaasretentie. Vandaag is haar vijfde dag in het ziekenhuis en de katheter mag eindelijk verwijderd worden! Privacy kennen ze hier niet echt; de zaal heeft geen bed gordijnen dus iedereen kan alles zien en horen. ‘Your father loves you very much, do you know that?’ vraagt de dokter aan Joy. Meestal zorgt de moeder voor het kind, maar voor Joy is dit de vader. Hij is duidelijk bezorgd, wil alles weten over het beleid en de progressie terwijl hij alles nauwlettend in de gaten houdt. ‘Yes I know..’ Antwoord Joy verlegen. ‘Good, so how do you know?’ Er verschijnt een brede glimlach op haar gezicht ‘Because he cares for me.’

Funfacts:
#Trouwring
De eerste paar dagen in Oeganda kreeg ik al zo vaak opmerkingen als ‘I am still single.. and searching!’ dat ik besloot om voortaan een ’trouwring’ te dragen haha! (Niet de juiste plaats en tijd voor relatie) 😅

#Tune
In de kerk start eerst het koor met zingen, vervolgens transponeren de keyboardspeler en gitaristen hun instrumenten naar de juiste toon.

Church

Geschreven door Daphne van Wingerden

27 februari 2022

4 Reacties

 1. Anthon

  Trouwring, wat een oplossing, well done! #foto 😄

 2. Lisette

  Ah die trouwring is goed bedacht! Net als de nonnen getrouwd met God! Niks van gelogen!

  • Daphne van Wingerden

   Haha precies! “Yes, I have someone back home who takes care of me” doet het ook altijd goed 😆

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands