W.9 Time flies!

Leestijd: 1 minuut

Maandag ochtend begin ik mijn dienst met het verzorgen van de wonden van het 8-jarige meisje dat over haar hele billen en benen verbrand is. Vreselijk om te zien dat ze zo ontzettend veel pijn heeft en dat ze niet kan liggen zonder haar wonden mis te houden.

Dinsdag vertrekken we al vroeg met het trackingteam naar Ebotown. Dit is een dorp, ongeveer 25 min rijden vanaf Lamin, dat er erg slecht aan toe is. Open riolen, vervallen hutten, extreem veel ondervoede kinderen en de mensen zijn er een stuk armer dan in Lamin. Om 14.00 uur keren we na een drukke dienst terug naar het ziekenhuis.

Zowel woensdag als donderdag een lekkere drukke dienst van 8.00 – 14.00 u. Een aantal interessante patiënten behandeld, zoals hechtingen verwijderen uit een geïnfecteerde messteken wond. ’s Middags met Machteld naar de Serekundamarkt,  ’s Avonds laat er nog even op uit om een tank benzine te halen, waardoor we met behulp van de generator toch stroom hebben, in tegenstelling tot de rest van het dorp.

Zaterdag een chaotische dienst in Ebotown. De collega van de apotheek was er niet, waardoor ik als apotheker heb gefungeerd. Toch best lastig dat niet iedereen Engels spreekt als je uitleg probeert te geven over de inname van de medicatie.

Het weekend hebben we een confirmation party van Susan. Een gezellig feest ‘s met (op de momenten dat de stroom het even doet) leuke muziek, waar we samen met Deborah, Mary, Rose en Sahra (Gambiaanse vriendinnen) eten serveren voor ruim 250 man.

Zondag ochtend weer een mooie kerkdienst. Pastor Jackson gaat over 1,5 week naar Zuid-Korea, dus aan mij de vraag of ik over twee weken de preek wil verzorgen. Ach, waarom ook niet! Om 14.00 uur vertrekken we naar Tanji waar we een bezoek brengen aan de vismarkt. Erg leuk om te zien hoe er meer dan honderd vissersboten aankomen met versgevangen vis, talloze mensen met kruiwagens klaar staan om het naar de ‘kraampjes’ op de markt te rijden of naar de ‘ovens’ waar de vis gerookt wordt.

Ik wil jullie bedanken voor de leuke reacties en lieve berichtje, erg leuk om te horen!

Geschreven door Daphne van Wingerden

18 juni 2017

0 reacties

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands