W.8 Vakantie in ‘eigen’ land

Papa en Caleb zijn vorige week zaterdag (3 juni) gearriveerd, dus deze week heb ik een heerlijk weekje vakantie!

Zondag is het alweer vroeg dag, om 9.00 uur begint de kerkdienst waar we met z’n drieën heen gaan. Na de dienst gaan we met het locale transport (overvolle busjes) naar Serrekunda om over de markt te struinen en geld te wisselen. Vanuit Serrekunda pakken we een taxi naar Senegambia, waar we een bezoekje brengen aan de craftmarket en een heerlijke strandwandeling maken. Papa en Caleb eten gezellig wat in Senegambia, ik ga alvast naar huis, want Sefanja en Berendien (medestagaires) vliegen morgen terug naar Nederland, dus we gaan ’s avonds nog een laatste keer met alle meiden uiteten.

Maandag ochtend gaan we naar ‘Abuko Nature Reserve’, het wildpark van Gambia, waar we exotische vogels spotten, tussen de apen rondzwerven, een mislukte poging doen tot krokodillen spotten en hyena’s aaien. ’s Middags gaan we naar de hoofdstad van Gambia, Banjul. Erg leuk om zelf te rijden tussen het drukke chaotische verkeer! ’s Avonds gaan we met alle tubabs naar het vliegveld om Berendien en Sefanja uit te zwaaien.

Dinsdag ochtend vertrekken papa, Caleb en ik met de Vectra naar Georgetown. Dit is een eiland in de binnenlanden van Gamiba, een historische plaats waar nog veel overblijfselen uit de koloniale tijd en de slavernij tijd te zien zijn. Als we eind van de middag na een lange autorit arriveren, vinden we, na de buurt verkend te hebben en verschillende (uitgestorven) slaapplaatsen te hebben bekeken, een hotel waar we kunnen overnachten en even verderop een restaurantje waar we een hapje eten. We nemen een duik in The Gambia River (niet al te veel denkend aan het feit dat er in deze rivier ook krokodillen zwemmen) en we gaan op tijd naar bed.

Woensdag worden we al vroeg wakker (7.00 u), het is goed te merken dat het hier in de binnenlanden een stuk warmer is dan in Lamin (43 graden, weinig wind). We maken een heerlijke boottocht over The Gambia River om Hippo’s te spotten. Na een geslaagde trip, varen we terug naar de auto en rijden we eind van de middag richting Bamboon Island. Het toeristenseizoen is afgelopen, alles is uitgestorven en het is nergens aangegeven hoe we hier kunnen komen. We rijden per ongeluk bijna Senegal binnen (wat een groot probleem is met de Nederlandse auto), het is erg heet en we hebben erg last van ons buik, dus eind van de middag besluiten we terug te rijden naar Senegambia. Nadat we een aantal gesloten hotels passeren, belanden we uiteindelijk in het Senegambia Beach Hotel, een super lux 5-sterren hotel aan het strand, met geweldige 2 zwembaden. Wauw, wat een verschil met de rest van Gambia! Bizar hoe ze zo’n stukje paradijs kunnen creëren, vredig en stil. Je bent even in een totaal andere wereld! Wat een rust. Puur genieten met m’n vader en broertje waar ik zo ontzettend trots op ben, we hebben zo ontzettend veel lol, echt heerlijk om zo te kunnen bijkomen.

Donderdag ochtend genieten we van het overheerlijke uitgebreide ontbijt buffet en van de geweldige douche met hoge waterdruk (vergeleken met m’n douche in de kliniek). We genieten van het zwembad, het strand, de zon en de zee. ’s Avonds gaan we gezellig uiteten met z’n drieën.

Vrijdag ochtend word ik weer verkwikt wakker in het Senegambia Beach Hotel. Na het ontbijt en een ochtendje zwemmen, vertrekken we rond 12.00 uur uit het hotel. We brengen een bezoekje aan de Crocodille Pool, waar we krokodillen aaien. Eind van de middag zijn we terug in het ziekenhuis, tassen pakken en klaar maken voor vertrek. Nog een paar uurtjes slapen van 22.00 – 1.30 uur, om 2.00 uur worden Papa en Caleb opgehaald om naar het vliegveld te gaan, waar ze om 4.00 uur vertrekken naar Nederland.

Zaterdag samen met Hilde en Francis naar de markt en naar het strand, ’s avonds uiteten en naar wat vrienden in het dorp.

Vanmorgen (zondag ochtend) weer een heerlijke swingende kerkdienst gehad. Morgen gaat het gewone leven weer beginnen; stagelopen, schoolopdrachten, enz. enz. Dus vandaag nog even genieten van het weekend!

Geschreven door Daphne van Wingerden

11 juni 2017

0 reacties

Vergelijkbare blogs…

W.16 The End!

W.16 The End!

Afgelopen week een heerlijke week vakantie gehad met mijn zus. Erg leuk om alles te laten zien, vrienden voor te...

W.15 Welcome to The Gambia

W.15 Welcome to The Gambia

Maandag na een kort nachtje en een dagje schoolopdrachten, om 16.00 uur even op m’n bed liggen. Als ik 2 uur later...

W.14 Dophna!

W.14 Dophna!

Ondanks het eerdere uitstel, is het maandag dan toch echt zover. Laila moet helaas weer terug naar Nederland. Na mijn...

Daphne op missie
nl_NLNederlands