W.8 Vakantie in ‘eigen’ land

Leestijd: 2 minuten

Papa en Caleb zijn vorige week zaterdag (3 juni) gearriveerd, dus deze week heb ik een heerlijk weekje vakantie!

Zondag is het alweer vroeg dag, om 9.00 uur begint de kerkdienst waar we met z’n drieën heen gaan. Na de dienst gaan we met het locale transport (overvolle busjes) naar Serrekunda om over de markt te struinen en geld te wisselen. Vanuit Serrekunda pakken we een taxi naar Senegambia, waar we een bezoekje brengen aan de craftmarket en een heerlijke strandwandeling maken. Papa en Caleb eten gezellig wat in Senegambia, ik ga alvast naar huis, want Sefanja en Berendien (medestagaires) vliegen morgen terug naar Nederland.

Maandag ochtend gaan we naar ‘Abuko Nature Reserve’, het wildpark van Gambia, waar we exotische vogels spotten, tussen de apen rondzwerven, hyena’s aaien en een mislukte poging tot krokodillen spotten . ’s Middags gaan we naar de hoofdstad van Gambia, Banjul. Erg leuk om zelf te rijden tussen het drukke chaotische verkeer!

Dinsdag ochtend vertrekken papa, Caleb en ik met de Vectra naar Georgetown. Dit is een eiland in de binnenlanden van Gambia, een historische plaats waar nog veel overblijfselen uit de koloniale tijd en de slavernij tijd te zien zijn. Als we eind van de middag na een lange autorit arriveren, vinden we, na de buurt verkend te hebben en verschillende (uitgestorven) slaapplaatsen te hebben bekeken, een guesthouse waar we kunnen overnachten en even verderop een restaurantje waar we een hapje eten. We nemen een duik in The Gambia River (niet al te veel denkend aan het feit dat er in deze rivier ook krokodillen zwemmen) en we gaan op tijd naar bed.

Woensdag worden we al vroeg wakker, 43 graden, weinig wind. We maken een heerlijke boottocht over The Gambia River om Hippo’s te spotten. Na een geslaagde trip, varen we terug naar de auto en rijden we eind van de middag richting Bamboon Island.

Nadat we een aantal gesloten hotels passeren, belanden we uiteindelijk in het Senegambia Beach Hotel, een super lux 5-sterren hotel aan het strand, met geweldige 2 zwembaden. Wauw, wat een verschil met de rest van Gambia! Bizar hoe ze zo’n stukje paradijs kunnen creëren, vredig en stil. Je bent even in een totaal andere wereld! Wat een rust. Genieten met m’n vader en broertje waar ik zo ontzettend trots op ben, we hebben zo ontzettend veel lol, echt heerlijk om zo te kunnen bijkomen.

Vrijdag ochtend brengen we een bezoekje aan de Crocodille Pool, waar we krokodillen aaien. Eind van de middag zijn we terug in het ziekenhuis, tassen pakken en klaar maken voor vertrek.

Vanmorgen (zondag ochtend) weer een heerlijke swingende kerkdienst gehad. Morgen gaat het gewone leven weer beginnen; stagelopen, schoolopdrachten, enz. enz. Dus vandaag nog even genieten van het weekend!

Geschreven door Daphne van Wingerden

11 juni 2017

0 reacties

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands