W.7 Surprise!

Leestijd: 1 minuut

De ramadan is vorige week begonnen en dat is te merken! Het is een stuk rustiger op straat, geen muziek, geen ataya, iedereen is lazy en uitgeteld. Om het samenhorigheidsgevoel te vergroten en te ervaren hoe het is om te vasten, hebben we besloten om woensdag met mee te vasten met onze Moslim vrienden en collega’s. Een hele dag niet eten en vooral niet drinken met deze hoge temperaturen is een hele beproeving. Gelukkig heb ik toch voldoende energie om me te kunnen concentreren op de klinische les en m’n dienst te draaien. ’s Avonds zijn we blij als de zon eindelijk onder is, omdat we het vasten mogen doorbreken.

Tijdens m’n dienst komen er 2 vrouwen binnen met een pasgeboren baby op de arm. De vrouw is nog geen uur geleden bevallen, wonder boven wonder had ze tot het moment van de bevalling geen idee dat ze zwanger was. Omdat ze flink is uitgescheurd door de bevalling, is onze taak om haar te hechten. Ik zal niet in detail treden, maar het komt erop neer dat het een pijnlijk, bloederig, slijmerig, stinkend werk was.

Donderdag Diabetes Clinic! Uiteindelijk 12 mensen bij elkaar gesprokkeld waar we een leuke interactieve les aan konden geven.

Zaterdag was ik jarig. Toen ik naar het balkon liep zag ik een Opel Vectra met Nederlands kenteken staan! Ik ren naar beneden en ja hoor, mijn vader en broertje zijn gearriveerd! Wauw wat ben ik trots op ze! Ze hebben in 10 dagen samen van Nederland naar Gambia gereden, wat een avontuur. Via FaceTime ’s avonds toch met familie cadeautje uitgepakt, super lief!

Geschreven door Daphne van Wingerden

4 juni 2017

0 reacties

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands