W.6 Busy, busy, busy!

Het is maandagochtend 11.40 uur, als ik na een druk weekend wakker word van mijn wekker. Ik werp een blik op mijn telefoon en zie tot mijn grote vreugde dat mijn broertje (Caleb) in 1 keer geslaagd is voor zijn rijbewijs! Ik ben echt zo super trots op hem! Het komt ook erg goed uit, omdat papa en Caleb, nadat Caleb dinsdag z’n laatste havo-examen heeft, donderdag met de auto naar Gambia vertrekken!

Na wat research naar diabetes (volgende week starten Machteld (arts) en ik met ‘Diabetes Clinic’ waarin we lessen aan diabetespatiënten gaan geven) begin ik om 16.00 uur met werken in het ziekenhuis. Om 20.00 uur zit m’n dienst erop. Eten, een korte workout en dan naar de tailor om mijn nieuwe stof in een jumpsuit te laten omtoveren. Nog even chillen met onze nieuwe vrienden, tegenover het ziekenhuis, niet al te laat naar bed i.v.m. met mijn 10.00 – 14.00 uur dienst morgen.

Dinsdag heb ik een drukke dienst met veel (opgenomen) patiënten. ’s Middags ga ik samen met een vriend, Francis, naar de Serrekundamarkt. Vervolgens brengen we een bezoekje aan de studio waar hij vaak is om z’n muziek op te nemen (hij is artiest en trad ook op bij het Mavado Concert). Vervolgens gaan we naar Capital Building waar hij een live radio-interview heeft. Erg leuk om erbij te zitten (mengpanelen, beeldschermen, enorme microfoons, koptelefoons, enz.), maar vreselijk ongemakkelijk als er live over de radio vragen aan mij worden gesteld omdat de radio-DJ denkt dat ik ook een zanger(es) ben.

Woensdag zijn we druk met ‘Project Boxen’. Alle ziekenhuismaterialen die vanuit Nederland zijn opgestuurd, zijn opgeslagen in kartonnen dozen. Het is de bedoeling dat alle spullen gesorteerd worden en nieuwe plastic boxen worden gedaan. Nadat de hele gang vol ligt met alle uitgestalde spullen, beginnen we met het sorteren van de gazen. Na een paar uur hebben we 13 dozen (van 30 Liter) vol met keurig gesorteerde 5×5, 5×9, 6×8, 10×10 en 10×20 cm gazen.

Vorige week had ik mijn collega’s van de 16.00 – 20.00 uur dienst beloofd om omelet voor ze te maken. Snel naar de winkel om eieren, groenten en brood te halen. Na slechts 1 mislukte poging, kan ik mijn collega’s een half uur later verblijden met 6 ‘overheerlijke’ groenten-omeletten. ’s Avonds vertrekken we naar Senegambia (het toeristische gebied van Gambia) om bij TeJo’s Pannenkoekenbar Ajax-Manchester te kijken. Helaas is er ook niet gescoord in de tijd dat we midden in de wedstrijd vol spanning naar het zwarte beeld zaten te kijken, wachtend tot de uitgevallen stroom het weer zou gaan doen, wat tot een treurige uitslag van 0-2 leidden.

Donderdag na Project Boxen weer verder met de voorbereidingen voor de Diabetes Class. ’s Avonds gezellig ataya met wat vrienden.

Vrijdag gaan we na een drukke ochtend, ’s middags naar het strand, omdat het de laatste dag zou zijn dat PocoLoco Beach Club open zou zijn (waar we wekelijks heen gaan), voordat alles een maand dicht gaat i.v.m. de ramadan die zaterdag begint. Als we bij PocoLoco aankomen, zijn alle tafels en strandbedjes weg, het is een grote chaos en het is helemaal uitgestorven. Helaas kunnen Sefanja en Berendien, de medestagaires die over 2 weken naar huis gaan, dus geen afscheid meer nemen van onze strandvrienden. Er zijn nog enkele personeelsleden op het strand, die zo aardig zijn om helemaal vanaf de zolder matrassen te halen waardoor we alsnog chil aan het strand kunnen liggen. ’s Avonds vertrekken we naar het Senegambia gebied om nog gezellig wat te gaan eten. Door de enorme drukte op de weg kost het ons (en de taxi) ’s avonds ruim 1,5 uur om thuis te komen (i.p.v. 20 min).

Zaterdag gaan we naar Ocean Bay Hotel om daar gebruik te maken van het zwembad. Een rustige relaxte dag, echt weekend.

Vanmorgen weer naar de kerk gegaan. Helaas doet de stroom het daar nog steeds niet waardoor het verschrikkelijk warm is omdat de ventilators aan het plafond niet aan kunnen, maar desondanks was het weer een mooie dienst. Omdat de ramadan gisteren is begonnen, is het overal stil en uitgestorven, maar gelukkig kan dat mijn pret niet drukken. Het leven in Afrika is ontzettend genieten, echt onbeschrijfelijk mooi!

Geschreven door Daphne van Wingerden

28 mei 2017

0 reacties

Vergelijkbare blogs…

W.16 The End!

W.16 The End!

Afgelopen week een heerlijke week vakantie gehad met mijn zus. Erg leuk om alles te laten zien, vrienden voor te...

W.15 Welcome to The Gambia

W.15 Welcome to The Gambia

Maandag na een kort nachtje en een dagje schoolopdrachten, om 16.00 uur even op m’n bed liggen. Als ik 2 uur later...

W.14 Dophna!

W.14 Dophna!

Ondanks het eerdere uitstel, is het maandag dan toch echt zover. Laila moet helaas weer terug naar Nederland. Na mijn...

Daphne op missie
nl_NLNederlands