W.5 Sharing is caring!

Leestijd: 1 minuut

WOW wat gaat de tijd toch snel! Ik ben al weer een maand in het prachtige Gambia en wat is het hier genieten!

Als ik maandagavond na een leuke stagedag in de keuken sta, hoor ik een ijselijke gil uit de kamer van Laila. Het gaas is uit het ‘raam’ gevallen, waardoor de vogel die in de vensterbank z’n eitjes aan het uitbroeden was, de badkamer in is gevlogen. De reddingsactie kan beginnen.. Na enorm veel gegil en gelach, krijgen we de vogel te pakken en kunnen we hem terugzetten op z’n nestje nadat het gaas gerepareerd is. Missie volbracht!

Woensdagochtend volg ik de interessante klinische les over STD’s. ’s Middags u stage, veel patiënten gezien en samen met m’n collega’s gegeten. Rijst eten met m’n handen gaat me steeds beter af!

Tijdens m’n dienst stopt er een motor voor het ziekenhuis, met twee mensen achterop. Zodra de motor tot stilstand komt, rent er een jongen het ziekenhuis binnen, met een klein jongetje van ongeveer 11 jaar oud in z’n armen. Helemaal overstuur vertelt de jongen dat het jongetje op een muur klom die afbrokkelde, waardoor hij onder de stenen terecht kwam. Helaas moeten we constateren dat hij al is overleden voordat hij het ziekenhuis binnenkwam. Samen met 2 artsen onderzoeken we het lichaam om te zien wat de doodsoorzaak is. Er zijn geen wonden te zien, waarschijnlijk is z’n nek gebroken of heeft hij interne bloedingen. Het lichaam voelt nog warm en slap aan.

Als m’n dienst erop zit en ik weer boven ben, horen we veel rumoer beneden. Er staat een taxi en er zijn veel mensen. James werkt die avond alleen, dus Sefanja en ik kleden ons snel om en rennen naar beneden om te assisteren. Er ligt een dode vrouw op het bed met wit schuim uit haar neus en mond. Nadat we haar hebben afgelegd, brengen we haar naar het mortuarium tegenover het ziekenhuis. Grondig het bed schoonmaken waar ze op heeft gelegen en rond 2.00 uur toch echt naar bed.

Geschreven door Daphne van Wingerden

20 mei 2017

0 reacties

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands