W.4 New Adventures

WOW wat gaat de tijd toch snel! Ik ben al weer een maand in het prachtige Gambia en wat is het hier genieten!

Vorige week hebben we meegewerkt aan het promotiefilmpje voor het enorm luxe, paradijselijke, ‘Djembe Beach Hotel’. Met enorme camera’s, filmapparatuur en drones vanuit de lucht, werd vastgelegd hoe wij als 4 tubabs de grootste lol hadden met midgetgolf spelen en heerlijk relaxen in de jacuzzi.

Als ik maandagavond na een leuke stagedag in de keuken sta, hoor ik een ijselijke gil uit de kamer van Laila. Het gaas is uit het ‘raam’ gevallen, waardoor de vogel die in de vensterbank z’n eitjes aan het uitbroeden was, de badkamer in is gevlogen. De reddingsactie kan beginnen. Samen met Laila proberen we de vogel vanaf het balkon met wat brood te lokken, maar helaas heeft dit weinig effect. Sefanja en Laila besluiten de vogel van binnenuit de badkamer te gaan pakken. Na enorm veel gegil en gelach, krijgen ze de vogel te pakken en kunnen we hem terugzetten op z’n nestje nadat het gaas gerepareerd is. Missie volbracht!

Dinsdag brengen we een bezoekje aan de Serrekundamarket, waar ik een leuke tas scoor. ’s Avonds een rustige nachtdienst, waarin er slechts 1 patiënt is langsgekomen.

Woensdagochtend volg ik de interessante klinische les over STD’s. ’s Middags om 16.00 u stage, veel patiënten gezien en samen met m’n collega’s gegeten. Rijst eten met m’n handen gaat me steeds beter af! Om 19.30 stopt er een motor voor het ziekenhuis, met twee mensen achterop. Zodra de motor tot stilstand komt, rent er een jongen het ziekenhuis binnen, met een klein jongetje van ongeveer 11 jaar oud in z’n armen. Helemaal overstuur vertelt de jongen dat het jongetje op een muur klom die afbrokkelde, waardoor hij onder de stenen terecht kwam. Helaas moeten we constateren dat hij al is overleden voordat hij het ziekenhuis binnenkwam. Samen met 2 artsen onderzoeken we het lichaam om te zien wat de doodsoorzaak is. Er zijn geen wonden te zien, waarschijnlijk is z’n nek gebroken of heeft hij interne bloedingen. Het lichaam voelt nog warm en slap aan.

Donderdag heb ik ochtenddienst, ’s middags naar de vrienden in het dorp. ’s Avonds doen we met z’n drieën een workout op het balkon, heerlijk om weer te sporten na zo’n lange tijd! Ontzettend veel gelachen, afgesloten met een estafette op de gang. Als ik om 1.00 uur m’n bed in wil gaan, loop ik nog even de gang op om het licht uit te doen. We horen veel rumoer beneden, er staat een taxi en er zijn veel mensen. James werkt die avond alleen, dus Sefanja en ik kleden ons snel om en rennen naar beneden om te assisteren. Er ligt een dode vrouw op het bed met wit schuim uit haar neus en mond. Nadat we haar hebben afgelegd, brengen we haar naar het mortuarium tegenover het ziekenhuis. Grondig het bed schoonmaken waar ze op heeft gelegen en rond 2.00 uur toch echt naar bed.

Als m’n dienst er vrijdag middag rond 14.00 uur op zit, komt Sefanja op het geniale idee om te gaan mountainbiken. Er staat 1 mountainbike bij het ziekenhuis, voor de tweede moet ik 20 min hardlopen over de mulle zandweggetjes (op het heetste punt van de dag, niet bepaald een aanrader). Na een heerlijke middag kriskras door het drukke chaotische verkeer racen, 4 stops om de afgebroken trapper te laten repareren, de banden op te pompen, een bezoekje te brengen aan de ‘supermarkt’ en een leuke stof op de Serrekunda Market te scoren, hebben we ’s avonds een gezellig filmavondje met de meiden.

Zaterdag avond gaan we na een heerlijk stranddagje naar het stadion van Gambia voor het concert van Movado. Na eindeloos wachten, dringen en duwen zijn we uiteindelijk rond 00.00 uur binnen. Doordat een vriend van ons optreedt in het voorprogramma, hebben we de mogelijkheid om ‘backstage’ te kunnen kijken, erg leuk.

Na een kort nachtje (lees: 2 uur slaap) ga ik zondag ochtend voor het eerst naar een Katholieke kerk. Erg leuk en interessant om de overeenkomsten en verschillen te zien tussen verschillende kerken. Vervolgens naar het strand, vanavond vroeg naar bed om morgen weer vroeg op te kunnen staan voor mijn eerste tracking dienst!

Geschreven door Daphne van Wingerden

22 mei 2017

0 reacties

Vergelijkbare blogs…

W.16 The End!

W.16 The End!

Afgelopen week een heerlijke week vakantie gehad met mijn zus. Erg leuk om alles te laten zien, vrienden voor te...

W.15 Welcome to The Gambia

W.15 Welcome to The Gambia

Maandag na een kort nachtje en een dagje schoolopdrachten, om 16.00 uur even op m’n bed liggen. Als ik 2 uur later...

W.14 Dophna!

W.14 Dophna!

Ondanks het eerdere uitstel, is het maandag dan toch echt zover. Laila moet helaas weer terug naar Nederland. Na mijn...

Daphne op missie
nl_NLNederlands