W.3 Let’s dance!

Leestijd: 1 minuut

Tijdens de nachtdienst run je samen met 1 Senior Nurse de hele kliniek (receptie, consult, laboratorium, apotheek, zaal). Rond 22.00 uur wordt er een vrouw binnen gebracht, overgevend en bijna niet in staat om op haar benen te staan. Ze is 2 maanden zwanger, maar door de verschrikkelijke bloedingen gaat ze het kind waarschijnlijk verliezen. Na een infuus en wat medicatie, moet ze rond 23.00 uur overgebracht worden naar een ander ziekenhuis.

Donderdag komt er een jongetje binnen met brandwonden over z’n hele gezicht, wiens wonden ik mag behandelen met honeycream, vette gazen en verband.  Heftig om te zien, maar fijn dat het genezingsproces bevorderd kan worden.

Zaterdag leek ons de perfecte dag voor een leuke lift-wedstrijd. We hebben ons opgesplitst in 2 tweetallen en het doel is om zo snel mogelijk thuis te komen, zonder te betalen. Het eerste stuk mogen we met de dubbelganger van Bob Marley meerijden in een dikke Mercedes. Vervolgens stopt er een taxi die ons gratis naar de hoofdweg brengt. Daar vinden we twee Engelsen die ons tot Serrekunda brengen. Het is intussen al donker, maar gelukkig stopt er een vrachtwagen met een paar mensen in de open laadbak, waar we bij mogen staan. Hilarisch hoe vaak we worden uitgelachen en dat zelfs de bestuurder van auto achter de vrachtwagen foto’s van ons maakt! Als we na ruim een uur eindelijk thuis zijn, hebben we helaas niet gewonnen, maar wel ontzettend veel lol gehad.

Na amper 2 uur slapen kost het zondag ochtend wat moeite om om 8.00 uur m’n bed uit te komen, maar ik heb het overleefd. Om 9.00 uur begint de kerk, waar ik samen met de watchman van het ziekenhuis heen ga. Het is een vrij nieuwe gemeenten, waardoor er maar 7 mensen aanwezig zijn. Toch kan dat het enthousiasme om God al dansend en swingend te aanbidden niet drukken. Lichtelijk vermoeid en met een zere hand door de tamboerijn die ik 2 uur lang tegen m’n hand heb moeten slaan, lig ik nu heerlijk in m’n hangmat bij te komen.

Geschreven door Daphne van Wingerden

7 mei 2017

0 reacties

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands