W.3 Let’s dance!

Maandag 1 mei, koningsdag vieren bij TeJo’s Pannekoekenbar! Erg leuk om zo veel (Nederlandse) mensen in oranje kleding te zien feesten. Wij als stagiaires helpen bij de koningsspelen voor de kinderen. Koekhappen, Lakijen, springtouwen, spons estafette en uiteraard de grabbelton, de kinderen van de internationale school hebben het erg naar hun zin!

Nadat ik dinsdag met moeite om 8.00 uur m’n bed uit kom om ochtenddienst te draaien, blijkt 5 min van tevoren dat mijn dienst verplaatst is naar ‘s middags. Tsja, als ik dan toch al wakker ben, ga ik toch maar iets nuttigs doen. Opruimen, badkamer schoonmaken, vegen en dweilen, mijn kamer kan er voorlopig weer tegenaan! ’s Middags de medical checkups van de kinderen van de Babylon School, ’s avonds lekker op tijd naar bed.

Woensdag avond heb ik, na een rustige dag, nachtdienst van 20.00 – 00.00 uur. Tijdens de nachtdienst run je samen met 1 Senior Nurse de hele kliniek (receptie, consult, laboratorium, apotheek, zaal). Rond 22.00 uur wordt er een vrouw binnen gebracht, overgevend en bijna niet in staat om op haar benen te staan. Ze is 2 maanden zwanger, maar door de verschrikkelijke bloedingen gaat ze het kind waarschijnlijk verliezen. Na een infuus en wat medicatie, moet ze rond 23.00 uur overgebracht moet worden naar een ander ziekenhuis. Omdat het vervoer met de ambulance van het LHC te duur is, gaat de man ruim een uur lang opzoek naar vrienden in de buurt die een auto hebben om haar te vervoeren. Heftige dingen, die je toch maar los moet laten.

Donderdag komt er een jongetje binnen met brandwonden over z’n hele gezicht. Dinsdag is hij voor het eerst behandeld, ik mag samen met Laila (een andere stagiaire) de wonden opnieuw behandelen met honeycream, vette gazen en verband. ’s Middags loop ik mee in het laboratorium en ’s avonds gaan we om 2.00 uur naar het vliegveld om een medestagiaire op te halen.

Nadat ik ’s morgens om 5.00 uur in m’n bed lag, word ik vrijdag om 11.30 uur wakker. Gelukkig mocht ik m’n ochtenddienst van 8.00 – 12.00 skippen en hebben we een relaxte dag. Naar de voetbalwedstrijd in Lamin geweest en we hebben een stevig touw gekocht om m’n hangmat op te hangen op het balkon.

Zaterdag is een heerlijke dag! We vertrekken rond 12.00 uur naar het strand. Als we langs de weg staan om een taxi aan te houden, zien we een motor met een grote laadbak. Veel leuker dan een taxi dachten we zo, en niks is minder waar. Al toeterend, uitgelachen en nagekeken, komen we na een avontuurlijke rit bij het strand aan. Na een heerlijk dagje strand, kan om 19.00 uur de lift-wedstrijd beginnen. We hebben ons opgesplitst in 2 tweetallen en het doel is om zo snel mogelijk thuis te komen, zonder te betalen. Het eerste stuk mogen we met de dubbelganger van Bob Marley meerijden in een dikke Mercedes. Vervolgens stopt er een taxi die ons gratis naar de hoofdweg brengt. Daar vinden we twee Engelsen die ons tot Serrekunda brengen. Het is intussen al donker, maar gelukkig stopt er een vrachtwagen met een paar mensen in de open laadbak, waar we bij mogen staan. Hilarisch hoe vaak we worden uitgelachen en dat zelfs de bestuurder van auto achter de vrachtwagen foto’s van ons maakt! Als we na ruim een uur eindelijk thuis zijn, hebben we helaas niet gewonnen, maar wel ontzettend veel lol gehad. ’s Avonds gaan we uit en zijn we na een gezellige avond rond 4.30 thuis.

Na amper 2 uur slapen kost het zondag ochtend wat moeite om om 8.00 uur m’n bed uit te komen, maar ik heb het overleefd. Om 9.00 uur begint de kerk, waar ik samen met de watchman van het ziekenhuis heen ga. Het is een vrij nieuwe gemeenten, waardoor er maar 7 mensen aanwezig zijn. Toch kan dat het enthousiasme om God al dansend en swingend te aanbidden niet drukken. Lichtelijk vermoeid en met een zere hand door de tamboerijn die ik 2 uur lang tegen m’n hand heb moeten slaan, lig ik nu heerlijk in m’n hangmat bij te komen. We gaan straks weer naar het strand om van de zon te genieten.

Geschreven door Daphne van Wingerden

7 mei 2017

0 reacties

Vergelijkbare blogs…

W.16 The End!

W.16 The End!

Afgelopen week een heerlijke week vakantie gehad met mijn zus. Erg leuk om alles te laten zien, vrienden voor te...

W.15 Welcome to The Gambia

W.15 Welcome to The Gambia

Maandag na een kort nachtje en een dagje schoolopdrachten, om 16.00 uur even op m’n bed liggen. Als ik 2 uur later...

W.14 Dophna!

W.14 Dophna!

Ondanks het eerdere uitstel, is het maandag dan toch echt zover. Laila moet helaas weer terug naar Nederland. Na mijn...

Daphne op missie
nl_NLNederlands