W.10 Don’t worry, be happy!

Maandag ben ik vrij omdat ik zaterdag mee ben geweest naar de dokterspost in Ebotown. Ik geniet van een heerlijke dagje zon, zee en strand. Eigenlijk zijn we qua stroom best verwend omdat we overdag op zonne-energie draaien en ’s avonds/ ’s nachts op Nawec (de normale stroomvoorziening), mocht de Nawec uitvallen hebben we een generator die de hele kliniek van stroom voorziet. Nu werkt de generator niet altijd naar behoren, waardoor ik maandagavond goed kan profiteren van m’n nieuwe hoofdlamp, omdat we de hele avond zonder stroom zitten. Heerlijk, echt Afrika.

Dinsdag ochtend een lekkere drukke dienst van 8.00 – 14.00 u in de kliniek. Na de lunch ga ik ‘even’ op bed liggen, 3 uur later schrik ik wakker, wat gaat de tijd hier toch snel!

Woensdag gaan we met het trackingteam naar Ebotown. Er is niemand mee om de consultingroom te runnen, dus die taak neem ik op me. Soms wat lastig dat de patienten geen Engels spreken, maar met m’n magere Mandinka woordenschat, in combinatie met veel handgebaren, komen we toch een heel eind. Er zijn die ochtend niet super veel patiënten, waardoor ik tussendoor tijd heb om een wandeling te maken door het arme Ebotown. Bizar hoe de mensen in hun vervallen hutjes met open riolen, je uitnodigen om met ze mee te eten als je langsloopt, terwijl ze zelf zo weinig hebben. Zo’n ontzettend andere mentaliteit dan in Nederland, onvoorstelbaar.

Donderdag heb ik mijn tussentijdse beoordeling met mijn instellingsdocent via Skype, waar ik een dikke voldoende voor haal. Om 13.00 uur volgen we de klinische les over de ABCDE-Methode van de Nederlandse arts. ’s Middags een bezoekje aan de tailor, de supermarkt, de lokale ‘sportschool’ en ’s avonds gaan we naar vrienden in het dorp.

Vrijdag gaan we weer op tracking naar Ebotown, lekkere drukke dienst. ’s Middags brengen we 2 uur door bij de tailor die niet echt gemotiveerd is om hard te werken, ’s avonds eten we gezellig met alle tubabs.

Zaterdag, weekend! Genieten van het strand met perfecte golven. Voor de rest een relaxed dagje. Vanmorgen, zondag, voor de verandering naar een katholieke kerk geweest. Ondanks dat er geen einde aan leek te komen (10.00 – 13.00 uur) toch een interessante dienst. Vandaag is het Korriteh (Suikerfeest), dus we gaan straks naar onze Moslim vrienden in het dorp om dit samen met hen (in onze Afrikaanse jurken) onder het genot van een gezellige barbecue te vieren.

Geschreven door Daphne van Wingerden

25 juni 2017

0 reacties

Vergelijkbare blogs…

W.16 The End!

W.16 The End!

Afgelopen week een heerlijke week vakantie gehad met mijn zus. Erg leuk om alles te laten zien, vrienden voor te...

W.15 Welcome to The Gambia

W.15 Welcome to The Gambia

Maandag na een kort nachtje en een dagje schoolopdrachten, om 16.00 uur even op m’n bed liggen. Als ik 2 uur later...

W.14 Dophna!

W.14 Dophna!

Ondanks het eerdere uitstel, is het maandag dan toch echt zover. Laila moet helaas weer terug naar Nederland. Na mijn...

Daphne op missie
nl_NLNederlands