Wijze lessen

Leestijd: 4 minuten

Deze week stond het thema ‘Wijsheid in relaties’ centraal. Steven Aherne (voormalig YWAM Australia director) leerde ons waardevolle principes!

Wanneer mensen je pijn doen (bewust of onbewust) door de dingen die ze zeggen of doen, heb je de keuze hoe je reageert en wat je toelaat in je hart. Kies je trots/ hoogmoed om jezelf te beschermen (wat onbewust vaak de eerste reactie is) of kies je er bewust voor om een nederige houding aan te nemen en God te laten spreken? (Wat niet betekent dat je alles maar pikt, maar dat je God vertrouwt dat Hij recht zal doen). ‘Attitude is the clothing of the heart’. Je hartgesteldheid ligt ten grondslag aan je daden > je daden vloeien voort vanuit hetgeen in je hart is (bijv. trots, blijdschap, hoogmoed, pijn, bitterheid, etc.).

Er is een groot verschil tussen wereldse wijsheid en bijbelse wijsheid. “Worldly wisdom has to do with your mind, godly (biblical) wisdom is all about the heart”. Wijsheid is een geschenk van God, dat ons in staat stelt succesvol te zijn in alle facetten van het leven. Het is God’s ‘How To..’. In tegenstelling tot wereldse wijsheid, heeft ‘goddelijke’ wijsheid niks te maken met intelligentie, ervaring, opleiding, leeftijd, etc. Gods wijsheid gaat om het hebben van een zacht, teder en luisterend hart, open voor de stem van God. (Dit is zomaar een kleine selectie uit een week lang onderwijs, laat het me weten als je meer wil horen!)

Maandagavond kregen we een presentatie over de 5 verschillende outreach-teams met verschillende locaties. We kregen twee dagen de tijd om biddend na te denken over onze voorkeur. Eind van de week werden de teams bekend gemaakt op een originele manier! Iedereen kreeg in een persoonlijke envelop, een hint met de plaats waar je je outreach-team kon vinden. Na de hint ‘It smells like burnt marshmallows’ ontmoette ik m’n team bij de firepit! Super dankbaar dat ik bij m’n eerste keuze ben geplaatst met geweldige mensen! (10 studenten & 2 staff, 6 verschillende nationaliteiten!)

Voor de eerste outreach (15-28 december) helpen we mee met het organiseren van ‘Stable On The Strand’. Dit is een enorm kerstevenement in Townsville (met meer dan 1000 vrijwilligers) waarin de kerstboodschap wordt uitgedragen. Vervolgens gaan we (29 dec- 4 jan) met ons outreach-team naar Airlie Beach om te evangeliseren en te helpen waar nodig. Voor de tweede outreach vertrekken we rond 26 januari naar Papua Nieuw Guinea waar we tot 22 februari aan land (Central Province & Port Morseby) zullen zijn. Daarna verblijven we op de Medical Ship, waar medische zorg wordt verleend en vanuit het schip gaan we met kleine bootjes (zodiakken) naar de dorpjes langs de kust. Rond 7 maart zullen we weer teruggaan naar de base in Townsville, Australië.

Tijdens de medical meeting deze week, hebben we geleerd onszelf voor te stellen in Pisin (taal in Papua Nieuw Guinea) en we kregen les over wondzorg en malaria.

Woensdag de dag sportief begonnen met hardlopen & zwemmen voordat de les begon en ’s avonds hebben we thanksgiving gevierd met de hele base! In feestelijke kleding genoten we van een heerlijke maaltijd met veel gezelligheid en realisatie dat er zoveel is om dankbaar voor te zijn!

Zaterdag zijn we met een groepje van 8 naar ‘Hot Rock Adventure Centre’ geweest. Indoor wandklimmen, boulderen, slackline en touwen om in te klauteren, puur genieten! Als toetje ’s avonds Castle Hill beklommen, waar ik, 10 cm van m’n voet verwijderd, een slang heb gespot!

Komende week staat het thema ‘Lordship’ centraal. Zaterdag zijn er 24 studenten van een andere base in Queensland (Whitesunday) gearriveerd, die komende week samen met ons de lessen zullen volgen.

Omdat m’n foto’s voornamelijk een beeld geven van de weekenden en het strand, zal ik deze week een VLOG posten van het dagelijks leven in YWAM Townsville!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuw blog online staat? Klik dan op deze link.

Geschreven door Daphne van Wingerden

24 november 2019

8 Reacties

 1. Sandy

  Zo tof om te lezen! Ik heb ook les van hem gehad in ‘Holy Spirit week’. Fijne spreker is hij! Heel veel succes, plezier en zegen in alles!

 2. Piet

  Hoi Daphne, met veel plezier lees ik je ervaringen, kom zelf net van outreach in Turkana Kenia. Er zijn zoveel mensen die de boodschap willen horen. Alle zegen daar,
  grt Piet

  • Daphne van Wingerden

   Aah wat gaaf, Kenia! Ja ontzettend veel, flink werk aan de winkel! Dankjewel

 3. Max

  Hey Daphne mooie lessen mag je gerust meer van vertellen blees gr max

 4. Max

  Bless bedoelde ik natuurlijk

 5. Erik van Halsema

  Leuk te lezen wat je allemaal leert en meemaakt en leuk dat je het met ons deelt !

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands