Welkom in Bethlehem!

Leestijd: 4 minuten

Deze week hebben we hard gewerkt aan het geweldige kerst-event Stable On The Strand (SOTS)! Maandag begonnen we de dag om 7.00 u met een meeting met ons outreachteam, waarna we met een busje naar het strand vertrokken voor de eerste shift. Van 8.00 – 12.00 u hebben we in de brandende zon (35℃) de Bethlehem stal opgebouwd, hekken versleept, stallen en etenstenten opgebouwd, geschilderd, etc. Na de lunch even een frisse duik in de zee om heerlijk af te koelen, ’s middags worship met het team en ’s avonds opnieuw naar SOTS om te bidden voor het evenement en de vrijwilligers.

Dinsdag begonnen we opnieuw met een meeting, gevolgd door een shift van 8.00 – 12.00 u. Na de lunch kregen we de schone taak om alle toiletten op de campus schoon te maken, waar we ruim 2 uur zoet mee waren. Vervolgens om 17.00 u opnieuw naar SOTS voor de eerste avond! Geweldig om te zien wat er in zo’n relatief korte tijd allemaal is opgebouwd: ‘The town of Bethlehem’ met allerlei tenten met activiteiten zoals schminken, vissen, henna body art, leer bewerken, dans, muppet show, brood bakken in de bakkerij, herders tent met kostuums, hout bewerken, etc. Daarnaast de Bethlehem stal met ‘Jozef en Maria’ en een echte baby, echte dieren (kamelen, geiten, schapen, kuikentjes), een Romeins kasteel waar kinderen verkleed worden als soldaat, grote koffie & thee tent met tafels en stoelen, een enorm podium voor geweldige zang & dans optredens, verschillende eettenten en een ‘circus’ waar kinderen kunnen spelen.

Woensdag ging het evenement officieel van start. Ik begon om 17.30 u met drinken verkopen tot 19.30 u; vervolgens heb ik tot 21.30 u in een mooi herderskostuum flyers uitgedeeld en bezoekers begroet bij de ingang.

Donderdag hebben we de ochtend in de keuken gespendeerd om een grote schoonmaak te houden! De muren & voegen geschrobd met bleekmiddel, het voorraadhok schoongemaakt, etc. Na de lunch vertrokken we weer naar SOTS waar we tot 19.30 u eten hebben verkocht. Na een drukke shift, was ik lichtelijk gedehydrateerd, maar het was wel erg leuk.

Vrijdag zijn we de dag begonnen met worship met de hele base. Vervolgens hebben we met het outreachteam de benodigde vaccinaties voor Papoea-Nieuw-Guinea gehaald. Om 16.30 u vertrokken we opnieuw naar SOTS, waar ik in een ‘Bighead kostuum’ kinderen mocht vermaken. De tweede shift heb ik opnieuw eten verkocht.

Zaterdag was ik actief in de hennah body art stand gevolgd door de koffie en thee stand in de Town of Bethlehem. Vandaag (zondag) was de laatste dag van het evenement. Tot 21.30 u heb ik geholpen in de tie dye stand (kleding ‘verven’) en ik heb als herder rondgelopen met een (erg koppig) schaap. Vervolgens zijn we om 21.30 u gestart met alles afbreken. Om 2.30 u reden we moe maar voldaan terug naar de basis. Gelukkig hebben we morgen een vrije dag om bij te slapen!

Het is erg samenbindend om met het team te werken (en te zweten) en leuk om te merken hoe goed we al op elkaar ingespeeld zijn! Volgende week (na de kerst) vertrekken we voor een week naar Airlie Beach voor het tweede deel van deze outreach.

Leuk dat je (nog steeds) m’n blog leest, zeer gewaardeerd! Fijne kerst toegewenst!

Geschreven door Daphne van Wingerden

22 december 2019

3 Reacties

 1. Erik van Halsema

  Hoi Daphne, groots opgezet zeg en wat veel bezoekers ! Leuk te lezen wat je allemaal meemaakt.

  groet,
  Erik

  • Piet

   Hoi Daphne,
   Vind het geweldig om je verhalen te lezen. Ben stiekem best een beetje jaloers op je.
   Alle zegen voor het komende jaar.
   Grt Piet

 2. Saskia

  Wat tof weer Daph!! Heerlijk om kerst te vieren in de warmte, isn’t it? 🙂

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands