Vaarwel Townsville!

Leestijd: 2 minuten

20 oktober 2019, de dag waarop ik vanuit Nederland vertrok, m’n kamer en baan in Rotterdam opgezegd, m’n spullen in m’n backpack, klaar voor de Medical DTS! Na een intensieve reis van 34 uur, landde ik midden in de nacht in Townsville, waar ik na een vergeefse poging om een hostel te vinden, iets eerder dan gepland op de YWAM Campus aankwam. Een geweldig half jaar vol levenservaring en wijze lessen, leven in community met meer dan 25 nationaliteiten, outreach in Papoea-Nieuw-Guinea, nieuwe medische bush-skills, heerlijk!

Door de COVID-19 lockdown ging mijn plan om na DTS terug te gaan naar het medische schip in PNG niet door. Hoewel ik er in eerste instantie van baalde, ben ik nu ik terugkijk toch ontzettend dankbaar voor hoe het gelopen is! De mogelijkheid om de ‘Discipleship Bible School’ (DBS) te doen heb ik met beide handen aangegrepen, waardoor ik in drie maanden tijd de hele Bijbel heb kunnen lezen, met intense Bijbelstudie, huiswerkopdrachten, groepsgesprekken, etc. Dit heeft me zo veel meer inzicht gegeven over de Bijbel, over hoe God keer op keer relatie met de mens zoekt en er alles aan doet om dit te herstellen! Wat is God een geweldig liefdevolle Vader die nooit opgeeft, zelfs als de mensen het keer op keer verknallen.

Vorige week hadden we een geslaagd graduation feest ter afronding van de DBS! In eerste instantie zou ik op 5 juli met de Birth Attendant School (BAS) starten in Perth, maar omdat de Australische grenzen nog dicht zijn, is deze uitgesteld tot op z’n vroegst januari 2021. Ik heb veel nagedacht en gebeden over de volgende stap en ik heb besloten om a.s. zondag (5 juli) Townsville achter me te laten, om na 1,5 week in Brisbane en de Gold Coast, naar YWAM Newcastle te gaan (2 uur bij Sydney vandaan) om daar als vrijwilliger (‘mission builder’) op de basis te werken. Mission building is een leuke mogelijkheid waarbij je relatief goedkoop kan verblijven in ruil voor 8 uur werken per dag, bijv. in de keuken of helpen met lopende projecten. Een nieuwe stap, een nieuwe fase, nieuwe basis, nieuwe mensen, ik heb er zin in!

Ik besefte ook dat ik in de afgelopen 9 maanden hier in Townsville heel wat spullen en kleding heb vergaard (veel studenten die vertrekken laten kleding achter, wat tot een leuke uitbreiding van m’n garderobe heeft geleid). Nu ik verder trek realiseer ik me weer dat alles wat ik bezit in m’n backpack moet passen en dat het daarom goed is om niet te veel waarde te hechten aan materialistische dingen. Bovendien is het in Newcastle een stuk kouder (tussen de 15 en 20 graden i.p.v. 25+ hier in Townsville) dus meer dan de helft heb ik toch niet nodig.

Hoewel Townsville inmiddels toch wel m’n thuis is geworden en het jammer is om van veel vrienden afscheid te moeten nemen, ben ik vooral ontzettend dankbaar voor deze geweldige tijd! Ik weet nog niet hoe lang ik in Newcastle zal blijven, maar dat zal vanzelf duidelijk worden. Het is jammer dat de BAS is uitgesteld, maar ik wacht geduldig af en zie uit naar de avonturen die ik in die tussentijd ga beleven!

Geschreven door Daphne van Wingerden

4 juli 2020

10 Reacties

 1. Erik van Halsema

  hoi Daphne,

  Gefeliciteerd met het afronden van de DBS ! Ben benieuwd welke avonturen je nu weer gaat beleven !

  groet,
  Erik

 2. Helene

  Hey Daphne,
  Mooi dat je de DBS hebt afgesloten en dat je toch onverwachts dit hebt kunnen meemaken!
  En nu in afwachting van de BAS . ….pas ws in januari 2021, weer opnieuw een avontuur aangaat ! Mooi hoor 😉
  Heel veel moois gewenst
  Hélène xxx

 3. E F J & C J van Halsema

  Succes in je nieuwe verblijfplaatsen.
  Hartelijk gegroet,
  Opa & oma van Halsema

 4. Jaap van Wingerden

  Nou Daph op naar het volgende avontuur. En ondertussen jezelf zijn en leren, helpen en werken. We blijven jou volgen.
  Gods Zegen!

 5. Ans Franken

  Wat fijn om mee te mogen leven!
  Ans Franken

 6. Ans Franken

  Wat een mooi verslag!
  Ans Franken

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands