Ups & Downs

Leestijd: 5 minuten

De week begint goed door maandag om 4.20 u op te staan om Castle Hill te beklimmen (de berg achter de campus) waar we, na een steile klim, met 12 man genieten van de prachtige zonsopkomst!

‘Nature & Character of God’ is het thema dat deze week centraal staat. Om eerlijk te zijn had ik geen super hoge verwachtingen van de lessen, omdat ik al m’n hele leven naar de kerk ga en veel van God heb mogen zien en ervaren, maar woow, ik werd er deze week (weer) bij stilgezet dat God zoveel groter, wijzer en machtiger is dan wij mensen ooit kunnen beseffen! God blijft nieuwe inzichten geven en ik leer zóveel, God spreekt zo duidelijk en gaat mee in processen. We hebben gefocust op Gods stem gestaan. Een mooie quote die me aansprak deze week luidt: “Desires can be fróm God, but don’t make them your god.”

Woensdagmiddag ga ik na een gezellige lunch naar het strand om mijn slackline (koorddans) skills verder te ontwikkelen. Aangezien ik pas sinds een paar dagen een longboard heb en de dag ervoor iets te hoogmoedig van een steile heuvel afreed, besluit ik om vandaag, heel verstandig, naar beneden te lopen en alleen op de vlakke geasfalteerde weg langs de zee te longboarden; totdat ik opeens uitgestrekt op de grond lig met een bloedend been en een open hand. Snel krabbel ik overeind, te koppig om terug te gaan negeer ik m’n verwondingen en maak ik de slackline (soort spanband) vast tussen 2 palmbomen. Ik ben alleen en het waait erg hard dus het is vrij lastig om het in één keer goed te krijgen. Op het moment dat ik me realiseer dat ik het verkeerd heb bevestigd (waardoor de hele lijn muurvast zit), vraagt een voorbijganger of ik hulp nodig heb. Nadat we letterlijk een uur (van 14 – 15 uur) hebben staan tobben om het los te krijgen, besluit ik om de line achter te laten, omdat ik een half uur later weer in de keuken word verwacht. Wanneer ik even later terugkom, is de slackline helaas weg! Deze niet al te beste dag wordt afgesloten met een vervelende nacht waarin m’n open wond aan m’n laken blijft plakken met alle bloederige gevolgen van dien.

Uitgaande van mijn Afrikaanse expertise, fabriceer ik de volgende dag Honeycream (met vaseline en honing als hoofdingrediënt), om m’n wond mee te bedekken. Helaas was het resultaat immens veel pijn (bleek ook niet de juiste honing te zijn) en vrijwel geen verbetering. Op advies van dokter Hannah laat ik de wond onbedekt zodat het kan indrogen, maar helaas blijft het erg nat door de tropische temperaturen. Ik bid dat er geen infectie zal optreden! Het is wel echt geweldig om te ervaren hoe iedereen meeleeft en de hele dag door vraagt hoe het met m’n been gaat!

De dagen zijn aardig gevuld. Naast de dagelijkse lessen ( 8.00 – 12.30 u) met bijbehorend huiswerk en de maaltijd voorbereidingen, hebben we eens per week een ‘medical meeting’ waarin we onderwijs krijgen over medische zaken. Daarnaast drie keer per week intens genieten van geweldige worship en elke vrijdag- of zaterdagavond hebben we een activiteit om te connecten met de mensen hier in Townsville. Zo zijn we afgelopen vrijdag naar een jongeren centrum geweest waar we basketbal hebben gespeeld met zo’n 40 jongeren.

Begin van de week miste ik nog een beetje de diepe gesprekken, maar deze week heb ik steeds meer mensen één-op-één gesproken en is er een groeiend vertrouwen, waar ik erg dankbaar voor ben! Dit weekend samen met Emma muffin ingrediënten gehaald voor een mislukte bakpoging, naar het strand geweest en pizza gegeten!

Zaterdag zijn we met zo’n 40 man naar het strand gegaan om te BBQ’en! Dat is echt een van de dingen die ik geweldig waardeer aan Australië; om de paar honderd meter zijn er openbare BBQ faciliteiten met toiletten, waterfonteintjes en volleybalnetten. Dat in combinatie met heerlijke tropische temperaturen, echt genieten! Ik zie uit naar komende week waarin het thema ‘identiteit’ centraal staat.

Geschreven door Daphne van Wingerden

3 november 2019

2 Reacties

 1. Opa en oma Van Halsema

  Lieve Daphne,

  Wij vonden het leuk kennis te nemen van je wederwaardigheden in Australië.
  We hopen dat je been weerspoedig zal genezen (dus: UP).
  Een ijsje op zijn tijd zal het genezingsproces zeker bespoedigen.
  Vergeet niet te genieten van het andere leven daar.
  Hartelijk gegroet,
  Opa & oma Van Halsema

 2. Piet vd Oever

  Hoi Daphne, ik vind het geweldig om je verhalen en ervaringen te lezen. Mooi man, heel bijzonder.
  Alle zegen, Annemiek en ik bidden voor je.
  Grt
  Piet

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands