Thick skin & soft heart

Leestijd: 2 minuten

Afgelopen week kregen we les van Hannah Peart over ‘Missions’. Wat een geweldig voorbeeld-figuur is die vrouw! Hannah is na de middelbare school verpleegkunde gaan studeren en na het behalen van haar diploma (15 jaar geleden) is ze fulltime aan het werk als verpleegkundige op het zendingsveld. We hebben genoten van haar geweldige verhalen en wijze lessen over hoe je mensen met een totaal andere culturele achtergrond en worldview kunt bereiken.

We leerden dat ‘missions’ niet alleen ‘arme mensen helpen’ is, maar alles te maken heeft met relaties en levens veranderen door mensen in aanraking te brengen met God. Als mensen christen worden en hun leven aan Jezus geven is dat geweldig! Maar zodra je weg bent staan ze er alleen voor. Daarom is het van essentieel belang om niet alleen te evangeliseren, maar ook te discipelen; met hen op te trekken, Bijbelse principes voor het leven te leren, te trainen in hoe ze zelf Gods stem kunnen verstaan en afhankelijk te zijn van Hem (i.p.v. van Westerse mensen).

Naast geweldige wonderen en gave dingen, zul je op het zendingsveld ook schrijnende, pijnlijke en hartbrekende situaties zien en meemaken. Een toepasselijk gebed dat Hannah daarom vaak bidt is: “Give me a thick skin and a soft heart”. Daarnaast leerde ze ons hoe belangrijk het is om echt met de mensen te connecten, met hen op te trekken en hen te leren kennen. Op die manier kom je erachter hoe je kunt aansluiten bij hun belevingswereld waardoor je informatie veel beter kunt overbrengen.

Daarnaast hebben we nagedacht over armoede. Armoede is niet alleen een gebrek aan spullen, maar veel dieper; gebroken relaties. Armoede is geworteld in leugens en kan worden verholpen met waarheid. Er is een groot verschil tussen ‘felt needs’ (gevoelde behoeften) zoals skills, trends, vakantie, entertainment, etc. en ‘real needs’ (echte behoeften) zoals relaties, veiligheid, bescherming, stabiliteit, etc. Door een vertaalslag te maken van de gevoelde behoeften naar de echte behoeften, bereik je zoveel meer! Bijvoorbeeld d.m.v. spellen & optrekken met kinderen die zich vervelen en behoefte hebben aan entertainment, kun je ook hun diepere behoefte aan community en relatie tegemoetkomen.

Naast de lessen, dagelijkse werk in de keuken, huiswerk & andere meetings, hadden we maandag met de hele base een Christmas Karaoke avond waar we genoten van de geweldige (soms wat valse) optredens!

Dinsdag zijn we met ons outreach-team bijeengekomen om God te vragen naar welke 4 villages in Papoea-Nieuw-Guinea we het best kunnen gaan (de eerste 4 weken in PNG zijn we in het land zelf en gaan we elke week naar een andere plaats; vervolgens verblijven we ruim 2 weken op het schip waar we dagelijks met kleinere boten naar de dorpjes aan de kust zullen gaan).

Vrijdagavond zijn we met ons outreach-team naar de markt geweest om verkleed als de ‘wijzen uit het Oosten’ (grote big-heads en costumes) te flyeren en mensen uit te nodigen voor Stable On The Strand (SOTS); want volgende week is al de laatste lesweek voordat we de eerste outreach hebben! Van 16 – 22 december zullen we meehelpen met de organisatie van SOTS. Dit is een enorm kerst-evenement (1000 vrijwilligers) met een grote Bethlehem stal, kerstmarkt, groot podium met muziek, veel entertainment voor de kids, eten, etc. We hebben ons aangemeld voor verschillende shifts; ik zal o.a. actief zijn bij de eerste hulp, drinken verkopen, henna body art, dieren begeleider (kamelen, geiten, etc.), koffie en thee schenken en hospitality.

Volgende week krijgen we les van David McDaniel, ik ben benieuwd!

Bedankt voor jullie lieve berichten en support! Ik geniet volop van het leven hier op de basis en van de voorbereidingen voor de outreach! Ik kan haast niet wachten om daadwerkelijk naar PNG te gaan! Ik houd jullie op de hoogte 🙂

Geschreven door Daphne van Wingerden

8 december 2019

1 Reactie

  1. Erik van Halsema

    Leuk om al je nieuwtjes weer te lezen, veel succes met de voorbereiding voor de outreach !

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands