Plot Twist

Leestijd: 3 minuten

Na 3 weken op de basis in YWAM Newcastle, voelt het al aardig als thuis. In de ochtenden besteed ik m’n tijd aan het opruimen van het magazijn op de campus en in de middagen ben ik in de keuken te vinden. Hier bereid ik samen met Erin de lekkerste maaltijden voor de 30 stafleden die op de basis wonen. Verder help ik eens per week met het ‘meals on wheels’ project. Hiervoor halen we talloze boxen groenten en fruit op bij een groothandel, om vervolgens te doneren aan organisaties die omzien naar de community. Daarnaast volg ik een online seminar, genaamd ‘Biblical Mandate for Healthcare & Missions’ gegeven vanuit Perth. Erg leuk om nieuwe inzichten op te doen en verhalen te horen van ervaren zendelingen/ pioniers. De sfeer op de basis is erg huiselijk, er heerst een gezellige familie cultuur, wat erg waardevol is.

Hoewel de omgeving prachtig is, de mensen super leuk zijn en m’n dagen lekker gevuld, mis ik het werken als verpleegkundige. Vooral met de hele corona situatie zou ik graag m’n steentje bijdragen! Daardoor voelde ik me ook wat rusteloos, waardoor ik me af ging vragen of het misschien tijd is om iets eerder dan ik op voorhand dacht, terug te gaan naar Nederland. Ik heb gebeden voor wijsheid hierin en hoewel ik geen stem uit de hemel hoorde, kreeg ik toch verschillende bevestigingen, waardoor het me een goede beslissing leek om eind deze maand terug te gaan naar Nederland.

Daarom heb ik deze week m’n ticket geboekt; op 26 augustus vlieg ik terug naar Nederland, waar ik slechts 24 uur later aan zal komen. Normaal gesproken zijn vliegreizen met de goedkoopste tickets een stuk langer/ omslachtiger dan de snelste route, maar in dit geval niet! Ik was blij verrast toen ik zag dat m’n vlucht slechts 1 overstap bevat (van 2 uur), een heerlijk vooruitzicht (vooral in vergelijking tot de heenweg; 4 verschillende vluchten en urenlang op verschillende vliegvelden).

Hoewel het jammer is om Australië achter me te laten, heb ik eigenlijk ook wel heel veel zin om weer naar Nederland te gaan! Ik ben nog steeds van plan om de Birth Attendant School te doen in Perth, maar deze zal waarschijnlijk in juli 2021 pas van start gaan. Ik ben benieuwd wat voor avonturen ik in die tussentijd ga beleven!

Geschreven door Daphne van Wingerden

7 augustus 2020

5 Reacties

 1. Saskia Van Nes

  Wow, dat had ik niet zien aankomen! Geniet van de laatste paar weken in Australië voor nu en alvast een goede vlucht naar Nederland toegewenst xx

  • Erik Van Halsema

   Hoi Daphne, leuk dat he tussendoor naar Nederland komt. Ik ben benieuwd naar je belevenissen hier. Groet Erik

 2. Hannah

  Jeetje Daph, wat een besluit! Ik hoop dat je rusteloosheid hierdoor af zal nemen en dat je nog heerlijk mag genieten van je laatste weken daar!
  Liefs,

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands