Outreach vol verrassingen!

Leestijd: 6 minuten

Vorig weekend zijn we op de WhiteSunday Basis in Airlie Beach gearriveerd (270 km van Townsville vandaan), voor onze tweede outreach!

Wat een geweldige week! We zijn drie ochtenden met het team (12 man) naar het verzorgingstehuis geweest om te connecten met de ouderen. Naast gezamenlijke activiteiten met de hele groep (bingo, hoy, dansen en zingen), kregen we de mogelijkheid om de bewoners in hun appartement te bezoeken om één op één gesprekken te kunnen voeren. De medewerker die hoorde dat ik uit Nederland kwam, bracht me naar een bewoner die nooit z’n kamer uit komt, maar die het wel erg leuk zou vinden om te praten. Nieuwsgierig kom ik het appartement binnen. In de stoel zit Arie, een kwieke vitale 83-jarige Rotterdammer (die naar eigen zeggen in z’n hoofd pas 23 jaar is), met een foto van de Euromast en de Holland Amerika lijn aan de muur! Hij heeft zelfs in Papendrecht gewoond! Nadat hij als chefkok de hele wereld over heeft gevaren is hij in Australië beland. Hij vond het heerlijk om in het Nederlands te kunnen kletsen (en veel flauwe grapjes te maken).

Daarnaast was er ook een Nederlandse dame op de gesloten afdeling. Door haar dementie spreekt ze vooral Nederlands met af en toe wat Engelse woorden tussendoor, waardoor het personeel haar niet kan verstaan en ook haar dochter spreekt geen Nederlands. Op verzoek van de verpleegkundigen heb ik haar kunnen vragen of ze pijn had etc. en heb ik een lang gesprek met haar kunnen voeren! Verder was er een Italiaanse bewoner waarmee onze teamgenoot Elzia Italiaans kon spreken! Geweldig om de verhalen van deze mensen te horen en te zien wat een vreugde ze ervaren doordat er jongeren van over de hele wereld de moeite nemen om tijd en aandacht aan hen te besteden.

Verder zijn we naar Nick geweest, een man die 4 jaar geleden z’n armen en benen is kwijtgeraakt. Doordat hij alleen woont (met z’n hond) kan hij moeilijk z’n huishouden onderhouden. Kakkerlakken (en andere insecten waarvan ik het bestaan niet af wist), stapels afwas, hondenharen, hopen vuile was, papierwerk, het was werkelijk één grote bende! Na 2 middagen hard werken, waren niet alleen z’n huis, maar ook z’n auto en z’n hond brandschoon! Geweldig om te zien wat een positieve impact dit had op Nick. En wat een geweldig figuur is die man, zijn hele houding is echt een getuigenis! Hij heeft 1,5 jaar onschuldig in de gevangenis gezeten, is daarna tot geloof gekomen, is door een meningokokkensepsis z’n onderarmen & onderbenen kwijtgeraakt, maar is zó dankbaar voor het leven, heeft zo’n rotsvast vertrouwen dat God bij hem is en hij gaat regelmatig de straat op om te getuigen van Gods liefde!

In de avonden hebben we geëvangeliseerd onder de vele backpackers & feestbeesten op AirlieBeach. Door het uitdelen van chocola in ruil voor een vraag, hebben we veel interessante gesprekken kunnen voeren! Zo sneu hoeveel mensen zich lam zuipen en gelukkig denken te worden van drugs en feesten, zonder enig doel of richting in hun leven… Hopelijk hebben de gesprekken mensen aan het denken gezet en ontdekken ze zelf hoe geweldig het is om een persoonlijke relatie met God te mogen hebben!

Met oud & nieuw zijn we naar het strand geweest, waar we eerst met de groep worship songs hebben gezongen. Geweldig om te merken hoe verschillende voorbijgangers nieuwsgierig bleven luisteren en merkten dat er iets ontastbaars aanwezig was (de Heilige Geest was duidelijk aan het werk!). Na een aantal goede gesprekken, hebben we om 00.00 u genoten van een geweldige vuurwerkshow! Vervolgens hebben we lekker gezwommen en wat leuke spellen gedaan.

Ik ben super benieuwd naar 2020; de avonturen die in het vooruitzicht liggen, de plekken waar God me wil gebruiken, nieuwe mensen die ik zal ontmoeten, wijze lessen om te leren, enz.! Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in!

Ik hoop dat jullie een leuke jaarwisseling hebben gehad en ik wens jullie allemaal een geweldig 2020 toe!

Geschreven door Daphne van Wingerden

5 januari 2020

3 Reacties

 1. Saskia

  Wat leuk Daph! Klinkt allemaal zo tof! Vooral dat lekker Rotterdams praten klinkt zo herkenbaar, dat verleer je dus echt niet haha 🙂
  Veel zegen toegewenst in 2020 en natuurlijk veel plezier xx

 2. Erik van Halsema

  Hoi Daphne,
  Dankbaar werk om in zo voor anderen aan de slag te gaan.
  En wat een prachtige kust daar !

 3. Jaap en Carla

  Wat een geweldige ervaringen Daph. De beste wensen voor 2020 en wat een zegen voor anderen. Trots op jou.

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands