Making every effort!

Leestijd: 4 minuten

Precies een maand geleden vertrok ik vanuit het koude Nederland naar m’n nieuwe thuis in Townsville! De tijd vliegt voorbij, maar aan de andere kant voelt het alsof ik hier al maanden woon. Deze week stond het thema ‘Clear conscience’ (schoon geweten) – ‘Make Every Effort’ centraal. We hebben les gehad van Ken Mulligan, de directeur van YWAM Townsville, die lekker recht voor z’n raap, confronterende vragen op tafel gooide. We hebben o.a. nagedacht over zonden, geweten, vergeving, vertrouwen, zelfbeheersing en doel van het leven. Waarom zou je een schoon geweten willen hebben en dingen in orde willen maken met God en met mensen die je pijn hebben gedaan? Als je anderen niet vergeeft en wrok koestert in je hart, geef je satan het recht om je aan te klagen met alle gevolgen van dien (schuldgevoel, haat, pijn, verdriet, etc.). Door verantwoordelijkheid te nemen om zonden te belijden (erkennen, uit te spreken) en zo in het licht te brengen, win je zoveel vrijheid en autoriteit terug! Dat is van groot belang om een dieper niveau van intimiteit met God te kunnen bereiken. Twee quotes van afgelopen week die daarbij aansluiten: ‘Freedom is understanding what you are forgiven for’ & ‘There is pupose in our freedom’.

Het is geweldig om te merken dat er een veilige en vertrouwde sfeer hangt waarin mensen kwetsbaar durven te zijn met de bereidheid om verkeerde dingen uit het verleden aan het licht te brengen, samen te bidden en God te laten spreken.

Het tropische klimaat begint al aardig te wennen, waardoor ik steeds meer kan genieten van sporten. Maandag hadden we een Pickleball toernooi (een soort tennis op een kleiner veldje) met de hele DTS, waarin ik het tot de halve finale heb geschopt! Woensdagochtend vroeg weer hardgelopen, het is om 7 uur al 25 graden, dus een verfrissende duik in de zee tussendoor was heerlijk! En verder een aantal keer ’s avonds Castle Hill beklommen, heerlijk om stille tijd door te brengen met uitzicht over de hele stad! (Hoewel je afgezien van de zee en duizenden lichtjes niet veel kan zien in het donker).

Vrijdagavond hadden we weer ‘connect night’, waarin we met z’n zessen een gebedswandeling door de stad hebben gemaakt. Heel bijzonder om biddend door de straat te gaan en God te laten spreken in dingen waar je voor mag bidden.

Zaterdag zijn we met alle studenten en staff (65) naar Magnatic Island gegaan! Na 20 minuten lopen en 20 minuten op de Ferry, bereikten we het prachtige eiland met schitterende stranden, natuur, kangoeroes en koala’s. Eerst hebben we met z’n allen gebarbecued op het strand en spelletjes gedaan. We kregen een busticket voor de hele dag, dus na de lunch hadden we de tijd aan onszelf. Na een bergachtige hike van een half uur, bereikten we het prachtige ‘Radical Bay’, waar we hebben gezwommen en ruim 2 uur de rotsen langs het water hebben beklommen (waardoor we bij een prachtig strand uitkwamen). Vervolgens zijn we met een groep van 5 naar ‘Picnic Bay’ gegaan, waar we een appartement hadden geboekt om te overnachten. Na een heerlijke avond en een kort nachtje zijn we de volgende dag opnieuw op avontuur gegaan tussen de rotsen langs het prachtige strand. Moe maar voldaan van een geweldig weekend, ’s Avonds nog even genoten van een heerlijke wandeling en een geweldig uitzicht vanaf Castle Hill met Emma.

Volgende week staat het thema ‘Relationships’ centraal en krijgen we meer te horen over de outreach teams! Ik ben benieuwd!

Wil je een email ontvangen wanneer er een nieuw blog online staat? Meld je dan aan via deze link.

Geschreven door Daphne van Wingerden

17 november 2019

6 Reacties

 1. Erik van Halsema

  Nou je leert daar wel een hoop zeg, super ! En in wat een mooie omgeving ben je toch beland.

  • Daphne

   Ja het is super leerzaam en de omgeving is echt prachtig! ?

 2. Marit

  Hee Daph, wat een mooie omgeving en leuke foto’s! Gaaf dat eiland 🙂 En mooi dat de tijd zo snel gaat en je het naar je zin hebt!

  • Daphne

   Thanks Marit!!

 3. Helene

  Wát mooi Daphne! Zó bijzonder en mooi om je verhalen te lezen !

  Hélène xxx

  • Daphne

   Aah thanks, leuk om te horen!!

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands