Life changing commitments

Leestijd: 4 minuten

Deze week stond het thema ‘Lordship’ centraal. Lordship heeft te maken met ontzag en respect voor God, het erkennen van zijn macht en heiligheid, met als gevolg overgave, een hart zoals Hij en een levensstijl gericht op heiligheid.

Je leven overgeven aan God. Afstand doen van je rechten; je recht op comfort, geld waar je zo hard voor hebt gewerkt, je woonplaats… God vertrouwen om je leven te leiden. Naar je bezittingen kijken alsof het van God is, en jij slechts een doorgeefluik van Gods geld, eten, liefde, alles. God heeft de hemel en de aarde en alles wat daarin is geschapen, alles behoort Hem toe, maar Hij heeft ons als mens een vrije wil gegeven. Daardoor hebben we de keuze waar/ aan wie we macht geven.

Er zijn 2 heersers in deze wereld: God en wijzelf. Satan heerst alleen over de dingen waar wij hem, met onze vrije wil, het recht toe geven (door zonden te begaan). Gelukkig is Jezus aan het kruis gestorven om die zonden te vergeven en de autoriteit terug te geven aan de mens, waardoor we vrij kunnen zijn. Vrij van zonden, schuld en schaamte. Vrij om lief te hebben, liefde te ontvangen en geliefd te zijn. Maar om die vrijheid te behouden is het van levensbelang om je bewust te zijn wie je ‘aanbidt’ en welke gedachten je toelaat in je hoofd, welke houding je aanneemt in je hart en welke daden daaruit voortvloeien.

Daarom hebben we nagedacht over ‘idols’ (afgoden). Idols als in dingen die op zichzelf niet slecht zijn, maar die je teveel macht hebt gegeven waardoor je niet volledig vrij bent. Na een intense week met heel veel lessen en worship, kregen we vrijdag de mogelijkheid om een bewuste keuze te maken om ons leven ‘neer te leggen’/ over te geven aan God en afstand te doen van de idols in ons leven. Op die manier de regie die wij als mens hebben gekregen (vrije wil) terug te geven aan God. Als je God niet kent als een Vader die het beste met je voor heeft, heerser over alles wat leeft, een geweldig en almachtige God die niets liever wil dan jou gebruiken om Zijn Koninkrijk op aarde te brengen, zal het als een enge beslissing klinken om de regie over je leven uit handen te geven. Maar de wetenschap dat we het voorrecht hebben om God ons te laten leiden, is zo geweldig!

Naast overgave, kregen we de mogelijkheid om commitments op te pakken. Zo merkte ik bijvoorbeeld dat Facebook en Instagram een ‘idol’ in m’n leven vormde, omdat ik daar meer tijd in stak dan ik eigenlijk wilde. Daarom heb ik besloten tijdens de DTS niet meer dan 5 min per dag op FB en Insta te zitten (m.b.v. time-lock).

“The 2 most important days in your life are the day that you are born and the day you find out why.” Een inspirerende quote van Mark Twain.

Van jongs af aan weet ik dat ik als verpleegkundige in ontwikkelingslanden wil werken om te investeren in mensen met slechte levensomstandigheden. Ik geloof echt dat God het verlangen om hen te helpen in mijn hart heeft gelegd. Om gehoor te geven aan Gods roeping heb ik een commitment gemaakt voor de komende 5 jaar, om me fulltime in te zetten voor zendingswerk! God heeft me (nog) geen vijfjarenplan geopenbaard, maar ‘You don’t need to know before you go!’. Ik ben ervan overtuigd dat God gaandeweg de volgende stap zal laten zien.

Zondag was er de mogelijkheid om je te laten dopen! Maddy (een goede vriendin) besloot om haar commitment aan God te bevestigen door de doop! Een geweldige afsluiter van deze geweldige week.

Verder zijn we dit weekend met ons outreach team naar het strand geweest waar we een kampvuur hebben gemaakt en elkaar beter hebben leren kennen. Helaas begon het hard te regenen (m’n eerste regenbui hier in Townsville!) waardoor het van korte duur was, maar het was alsnog ontzettend genieten!

Vorige week heb ik een VLOG opgenomen van het dagelijks leven in YWAM Townsville. Nog niet gezien? Klik hier.

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuw blog online staat? Klik hier.

Geschreven door Daphne van Wingerden

2 december 2019

1 Reactie

  1. Erik van Halsema

    Nou Daphne, je leert daar een hoop belangrijke waarheden, fijn dat je ze met ons deelt !

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands