Let’s Go!

Leestijd: 4 minuten

BEEP BEEP BEEP.. 3.20 uur, vol adrenaline open ik m’n ogen, het is eindelijk zo ver! Donderdag 17 oktober, de dag waarop het avontuur écht gaat beginnen! Na een kort nachtje (2,5 uur slaap) vertrekken we om 4.00 uur met het hele gezin naar Schiphol. Nog even een fotootje, ruimbagage inchecken en dan toch echt afscheid nemen. Het voelt zo ontzettend onwerkelijk! Na een laatste hug ga ik door de poortjes, waar ik m’ n ouders, zus en broertje moet achterlaten. M’n handbagage tassen worden er beide uitgepikt, maar na een grondige inspectie mag ik door naar de Gate, waar ik een half uur later het vliegtuig instap.

De eerste vlucht naar Kopenhagen gaat snel (1,5 uur). De catering staking geldt gelukkig alleen voor deze korte vlucht, dus ik hoef niet bang te zijn dat ik zal bezwijken :p Na 4 uur in Kopenhagen Airport vertoeven, begint de ruim elf-uur-durende vlucht naar Singapore, waar ik naast een jengelende peuter zit die halverwege in z’n broek plast en later alles onderkotst (wat niet heel bevorderlijk is voor de geur). Na een lange zit en een leuke rit in de skytrain op Singapore, vervolg ik mijn reis met een 7 uur durende vlucht naar Brisbane. Helaas zijn ook hier krijsende baby’s aan boord, maar gelukkig toch nog twee uurtjes kunnen slapen. In Brisbane weer 3 uur op de luchthaven doorbrengen om vervolgens als toetje nog een laatste vlucht (2 uur) naar Townsville te pakken, waar ik na 1,5 uur vertraging, om 23.30 uur arriveer.

Ik word opgehaald door Tabea en Candi, 2 YWAM staff leden. Omdat de DTS maandag 20 oktober pas begint, is het niet toegestaan om vóór zaterdag op de campus te slapen, maar na 5 vergeefse pogingen bij volgeboekte hostels, rijden we om 00.30 u toch de campus binnen (het is immers toch al 30 min zaterdag). Ik arriveer in m’n nieuwe kamer (lees: slaapzaal 22 bedden) waar ik om 2.00 uur eindelijk in m’n bed lig.

De volgende ochtend arriveren er zo’n 30 andere studenten, krijgen we een rondleiding over de campus en verkennen we de stad met een aantal medestudenten. Wauw wat is het hier geweldig mooi! Ik lig nu in m’n hangmat, tussen de palmbomen in de tuin. Hoewel het vrij overweldigend is om zoveel nieuwe mensen te ontmoeten na weinig slaap en een vermoeiende reis, voel ik me meteen thuis, geniet ik van de verschillende culturen en van de heerlijke zon (momenteel 30 graden).

Vanavond is er een vuurwerkshow op het strand, wat slechts 10 minuten lopen is vanuit hier en morgen hebben we de eerste officiële meeting met alle 54 studenten van de October DTS!

Wil je een email ontvangen wanneer er een nieuw blog online staat? Meld je dan aan via deze link!

Geschreven door Daphne van Wingerden

19 oktober 2019

22 Reacties

 1. Marian

  Yes! Je bent goed aangekomen. Moet een pittige vlucht zijn geweest!! Maar ziet er prachtig uit daar! 😀

  • Daphne van Wingerden

   Ja was lang maar zeker (nu al) de moeite waard! T is prachtig hier

 2. Erik van Halsema

  Hoi Daphne,
  Wat een leuk welkom met al die kaarten ! Veel plezier daar !

  Groet Erik

  • Esther

   Hee!

   Fijn dat je gearriveerd en al gesetteld bent! Leuk dat je al lekker je eigen plekje op de slaapzaal aka je nieuwe kamer hebt gemaakt! Ik zag al wat bekende foto’s en kaarten hangen 😉 Geniet ervan en blijf ons vooral jaloers maken met mooie foto’s van de natuur en het lekkere weer! ;p

   Liefs!

   • Erik

    Dag Daphne
    Tjonge wat een reis. Wij zijn net terug uit Jeruzalem en trof een mooie tekst ook inspannend als start van een DTS
    1 kor 8:2-3.
    Groet
    Erik v de Ricm

   • Daphne van Wingerden

    Aah gaaf om te horen! Bemoedigende tekst ook! Dankjewel!

   • Daphne van Wingerden

    Dankjewel Es! Haha ja leuke netwerk vakantie herinneringen ?

 3. Annette

  Super om te lezen Daph! Zo trots op je!!!

 4. Piet van den Oever

  Hoi Daphne,
  Heel gaaf allemaal.

 5. Coen

  Pittige reis zo Daphne!
  Tof om te horen dat je goed en wel bent aangekomen daar. Geniet ervan 😉

 6. Opa en oma Van Halsema

  Dat is een mooi verslag van de eerste dagen.
  Wij wensen je een goede tijd in Australië

 7. Peter en Marjolein

  Leuk om te lezen, Daphne! We zien er naar uit om je belevenissen te volgen! Marjolein

 8. Jaap en Carla

  Hoi Daph, goed te horen dat je intrek hebt genomen in jouw nieuwe onderkomen. Blijf zo open en onbevangen naar alles wat je gaat meemaken en we blijven graag op de hoogte. Heel veel plezier.

 9. Marit

  Hee lieve Daph, fijn dat je je gelijk thuis voelt in Australië. En heerlijk dat het daar zo warm is! Genieten! Have fun xxx Marit

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands