De laatste Loodjes

Leestijd: 2 minuten

Komende week is de 11e week van de Bijbelschool! Dat betekent dat we nog 2 weken hebben waarin we de laatste Bijbelboeken lezen, huiswerkopdrachten maken en ons voorbereiden voor de Bijbel overview presentatie waarin we in drie kwartier, de hele bijbel in vogelvlucht presenteren. De school heeft me veel nieuwe inzichten gebracht; zo heb ik geleerd om de bijbel te lezen in de context (waarom en aan wie het geschreven is, onder welke omstandigheden), om vervolgens een vertaalslag te kunnen maken naar wat ik er zelf van kan leren en hoe ik dat kan toepassen op m’n dagelijks leven.

Zo lazen we vorige week over het leven van Jezus. Ik vond het super inspirerend om te zien hoe Hij met het ‘uitschot’ van de maatschappij omging, opkwam voor de zieken, armen en hoe Hij zonder enig aarzelen melaatsen aanraakte, terwijl dit hoogst ongebruikelijk was omdat ze vanwege hun besmettelijke ziekte als ‘onrein’ werden beschouwd. Dit deed me denken aan onze outreach in Papoea begin dit jaar, waar we met het medische team een man met melaatsheid bezochten. Hoewel hij door de dorpelingen op afstand werd gehouden, konden we letterlijk bij hem neerknielen, mocht ik zijn wonden verbinden en medicatie verstrekken. Een klein gebaar van liefde en acceptatie, dat met een onbeschrijfelijke dankbaarheid werd ontvangen!

 Oorspronkelijk was mijn plan om direct na de Bijbelschool, te starten met de Birth Attendant School (om in Perth opgeleid te worden tot verloskundige in derdewereldlanden), maar door de COVID-19 is de school uitgesteld totdat de grenzen weer open zijn. Helaas heeft de Australische overheid nog niks bekend gemaakt over mogelijke data, waardoor het lastig te plannen is wat ik in die tussentijd ga doen. Momenteel zijn zelfs de grenzen tussen verschillende staten in Australië nog dicht, dus het is nog even afwachten hoe het zich ontwikkelt.  

De discipelen werden in de tijd van de Bijbel door Jezus geroepen om de wereld in te trekken en alle volken tot Zijn discipelen te maken. Zo heb ook ik het idee dat God me roept om deze school te gaan doen. Nadat Jezus’ discipelen deze opdracht kregen, moesten ze echter nog wachten op de ‘gift’ die hen was beloofd; het ontvangen van de Heilige Geest, zodat ze niet vanuit eigen kracht zouden handelen, maar vanuit Gods kracht. Ik kan me voorstellen dat ook zij zin hadden om te gaan en misschien ook wel een beetje gefrustreerd waren dat ze nog moesten wachten. Ik las dat ze tijdens het wachten, bij elkaar kwamen om te bidden en uit zagen met verwachting. Zo wil ik nu ook in deze tijd van wachten, bidden en met verwachting uitzien naar wat God voor me in petto heeft!

Ook al is het nog onzeker wat ik hierna ga doen, ik geniet van elke dag en ik heb er alle vertrouwen in dat God een plan heeft en dat Hij dit op de juiste tijd ook duidelijk zal maken!

Geschreven door Daphne van Wingerden

14 juni 2020

2 Reacties

 1. Erik van Halsema

  Hoi Daphne,
  Nou het blijft wel spannend zo zeg, ben erg benieuwd hoe het allemaal gaat lopen. Sterkte maar !
  groet, Erik

 2. Ans Franken

  Lieve Daphne,
  Ja, ik kan me goed indenken dat wachten niet het gemakkelijkst is, zeker als je jong en vitaal bent en weet welke volgende uitdaging op je wacht! Maar wachten is in de niet westerse maatschappij heel normaal. Ik denk dat jij je er gemakkelijk aan kunt aanpassen. Je opleiding lijkt me erg op de praktijk gericht en dat is een groot voordeel. Fijn dat je ook enkele toepassingen van Gods Woord voor je eigen leven hebt geleerd. Uiteindelijk is de Bijbel een “doe-Boek”! Zelf volg ik zo veel mogelijk de studies, die via Family 7 worden uitgezonden. Vooral die studies, die een heel Bijbelboek beslaan en in meerdere afleveringen worden uitgezonden. Zo deed ik het 2e deel van Jesaja mee. Ook het boek Amos en Hosea. Ik kijk er altijd weer naar uit!
  Ik leef biddend met jou en je vrienden mee!
  Ans

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands