Klaar voor vertrek!

Leestijd: 3 minuten

Afgelopen week hebben we de laatste lesweek gehad; dat betekent dat we klaar zijn om op outreach te gaan! ‘Geestelijke strijd’ was het thema dat centraal stond deze week. In Efeze 6 wordt beschreven, ‘Wij vechten niet tegen mensen, maar tegen onzichtbare wezens: de duivelse heersers en machten die deze donkere wereld tiranniseren, boosaardige geesten in de onzichtbare wereld om ons heen.’ Geestelijke strijd is niet iets wat ver weg in hemel of hel plaatsvindt, maar is een dagelijkse realiteit waar mensen onbewust dan wel bewust aan worden blootgesteld. 

Satan is al verslagen toen Jezus voor ons aan het kruis stierf. Maar omdat we een vrije wil hebben gekregen, kunnen we ervoor kiezen om satan macht te geven en ons leven open te stellen voor demonische invloeden (door muziek, leugens, trotse houding, kritiek, bitterheid, etc.)

In Jakobus 4:7 staat: ‘Onderwerp je aan God, bied weerstand tegen de duivel en hij zal van je vluchten.’ Je onderwerpen, overgeven aan God, brengt je onder zijn bescherming. Dat stelt je in staat te weten wie je bent in Christus, wat je identiteit is en welke autoriteit je hebt in de naam van Jezus en door de vervulling van de Heilige Geest. Bovendien beschikken we over de wapenrusting (Efeze 6), en zijn we in staat te heersen over onze gedachten. We hoeven negatieve gedachten dus niet toe te laten en zijn in staat deze te signaleren, te verwerpen en te vervangen met Gods waarheid. Hierdoor wordt er voorkomen dat er negativiteit in ons hart groeit en dat is essentieel, omdat woorden en daden daaruit voortvloeien.

We zijn gemaakt om ‘Gods kerk te bouwen’, Gods koninkrijk hier op aarde te brengen. Mensen tot Jezus leiden en verder discipelen. In het oude testament waren er slechts 3 soorten mensen met autoriteit gezalfd met olie: koningen, priesters en profeten. Maar doordat Jezus aan het kruis stierf, lezen we in het Nieuwe Testament dat wij als Christenen allemaal geroepen en gezalfd zijn, autoriteit hebben gekregen om mensen te winnen voor God.

En daarom vertrekken we vandaag naar Papoea-Nieuw-Guinea! Om de mensen te discipelen, te onderwijzen en medische zorg te verlenen! We zijn woensdag naar een andere kamer verhuisd, omdat de januari DTS dit weekend is aangekomen. Om die reden zijn we al vroeg begonnen met inpakken. Verder heb ik deze week niet alleen Hannahs haar, maar ook m’n eigen haar outreach-proof gemaakt door m’n krullen om te toveren in tientallen kleine vlechtjes. 

We vertrekken om 22.30 u vanaf de basis met een bus naar Cairns, een rit van +/- 5 uur. Daar zullen we ruim 7 uur op het vliegveld vertoeven, om maandag om 11.30 u naar Port Moresby te vliegen. Na een 1,5 uur durende vlucht, zullen we met een bus zo’n 3 uur naar Hula rijden, waar we de eerste 4 weken zullen verblijven. Vervolgens vliegen we naar Milne Bay om voor 2,5 week aan boord van het schip te gaan. Op 8 maart hopen we terug te vliegen naar Townsville voor 2 weken ‘debrief’. Vervolgens ga ik van 10 april – 17 mei terug naar het schip voor een extra outreach!

Waarschijnlijk hebben we geen internet in Papoea-Nieuw-Guinea, dus het kan even duren voordat m’n volgende blog online staat!

Geschreven door Daphne van Wingerden

26 januari 2020

2 Reacties

 1. Esther

  Heel veel zegen Daph met alles wat op je pad komt! En geniet er van!
  Liefs!

 2. Erik van Halsema

  Hoi Daphne,
  Nou zo te lezen ben je er helemaal klaar voor ! En je haar ziet er gaaf uit !
  Veel sterkte, God’s zegen en ook veel plezier !

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands