God van wonderen!

Leestijd: 4 minuten

We zijn al weer op de helft van de 3 maanden durende bijbelschool en wat is het genieten! Het is geweldig om in chronologische volgorde de hele bijbel door te lezen, te leren over de historische context en na te denken over toepassingsmogelijkheden voor ons dagelijks leven.

Door de Bijbel heen zien we keer op keer dat God op wonderbaarlijke wijze voorziet en het mooie is dat God ook vandaag nog op bovennatuurlijke wijze door óns heen wil werken! Dit ervoer ik bijvoorbeeld tijdens outreach in Papoea-Nieuw-Guinea (2 maanden geleden) bij Sunna.

Eén van de dingen die we deden tijdens outreach, was huisbezoeken. Zo bezochten we tal van mensen in verschillende dorpen. Toen we in Kamali waren, een van de dorpen in de buurt van waar we verbleven, ontmoette ik Sunna; een 55 jarige vrouw, gescheiden, woont alleen in een hutje en heeft niet veel familie of andere mensen die voor haar zorgen. Tijdens het bezoek merk ik dat ze moeilijk loopt. Ik vraag haar wat er aan de hand is en ze vertelt dat ze al een tijd erg veel last heeft van haar been. Als ze haar rok optilt zie ik dat het er niet goed uitziet; rood, oedemateus, warm, een typisch beeld van cellulitis (een infectie van het onderhuids bindweefsel). Normaal gesproken worden mensen in deze conditie opgenomen in het ziekenhuis voor een antibiotica behandeling via infuus, maar helaas is dat hier niet mogelijk. Het dichtstbijzijnde healthcenter is tientallen kilometers verderop, dus zonder auto en met de beperkte vervoersmogelijkheden is dat haast niet te bereiken. We bidden met Sunna en spreken hierbij genezing uit in de naam van Jezus en we vragen God haar te zegenen. Ik teken de roodheid op het been af, zodat ze in de gaten kan houden hoe het zich ontwikkelt.

Omdat er veel dorpen zijn om te bezoeken, staat het niet op de planning om terug te gaan naar Kamali. Echter, ik blijf geregeld aan Sunna’s schrijnende situatie denken. Het is naar om te zien hoe ze noodgedwongen rond blijft lopen met haar pijnlijke been, omdat er niemand anders is die voor haar zorgt. Ik besluit om via via contact op te nemen met het dichtstbijzijnde healthcenter om te informeren wat de antibiotica mogelijkheden zijn, maar helaas hebben ze geen antibiotica meer op voorraad. Sunna heeft geen telefoon, maar omdat ik toch heel benieuwd ben hoe het met haar gaat,  besluit ik zaterdagochtend naar Kamali te gaan om te zien hoe ze er aan toe is.

Na een wandeling van ruim een uur, kom ik aan bij Sunna. Ze vertelt me dat ze totaal geen pijn meer heeft, sinds de dag dat we gebeden hebben! Wauw, dank U Heer! Nieuwsgierig vraag ik haar been opnieuw te laten zien. Woow! Ik sta versteld als ik zie dat zowel de zwelling als de roodheid volledig verdwenen is!

Het zou me eigenlijk niet moeten verbazen dat het gebed verhoord is, want God is een God van wonderen en Hij geneest nog steeds op wonderbaarlijke wijze! Ik werd er weer bij stilgezet dat God niet afhankelijk is van onze wereldse oplossingen zoals antibiotica. Een wijze les om me niet te veel aan m’n verpleegkundige perspectief vast te houden, maar aan God met Zijn bovennatuurlijke kracht!

Terug naar Australië; ik ben hard bezig met geld ophalen voor de Birth Attendant School, die nog steeds voor 5 juli 2020 op de planning staat. Alles wat we doen is namelijk op vrijwillige basis, dus ik betaal voor de lessen, het eten, verblijf, tickets, vaccinaties, etc. en voor het gratis medische hulp verlenen. Vandaar dat de kosten voor de school €8000,- bedragen. Ik ben al lang bezig met fundraisen, zo heb ik talloze haren geknipt en gevlochten, milkshakes gemaakt, afgelopen weekend kaneelbroodjes en ik ben nu hard bezig met het maken van scrunchies en andere haaraccessoires. Dat heeft me tot nu toe op een bedrag van €1500,- gebracht! Maar omdat €6500 nog een flink bedrag is, heb ik nog een lange weg te gaan. Mocht je daarom willen bijdragen, zou dat helemaal super zijn!! 

Dit kan via tikkie:  https://tikkie.me/pay/8n0fvi4hntnmfil0o300 of door over te maken naar NL 97 INGB 0004 0503 52 t.n.v. D R van Wingerden. 

Geschreven door Daphne van Wingerden

13 mei 2020

1 Reactie

 1. Erik van Halsema

  Hoi Daphne,

  Nou dat is een bijzonder mooi verhaal, leuk dat je nog even naar Sunna bent teruggeweest !
  Ik denk dat je inmiddels al een zeer ervaren kapster bent, komt altijd goed van pas.
  Sterkte daar.

  groet,
  Erik

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands