God multiplies

Leestijd: 4 minuten

We zijn inmiddels in week 8 van de Bijbelschool aanbeland! Komende week lezen we de laatste vijf Bijbelboeken van het Oude Testament, vanaf volgende week gaan we in vier weken tijd, het hele nieuwe testament doorspitten!

Het is geweldig om te zien hoe trouw God is, hoe Hij zijn geliefde kinderen zegent en keer op keer op goddelijke wijze voorziet! Bovendien ontdekken we meer en meer waardevolle principes die ook op ons eigen leven van toepassing zijn!

In Spreuken 22:9 staat ‘Wie vrijgevig is, zal worden gezegend’. Dit deed me denken aan de derde week van onze outreach in Papoea Nieuw Guinea…

De tweede en derde week verbleven we in het huis van Pastor Tauo en zijn familie. Daar vandaan gingen we naar verschillende dorpen en scholen in de omgeving. De gastvrijheid van de familie waar we verbleven was buitengewoon, daar kan ik als Nederlander nog veel van leren! Ze hielpen ons met het opzetten van de programma’s, maar ook met koken, wassen, etc.

Na twee weken intensief te hebben opgetrokken met de familie en verschillende mensen uit het dorp, was het tijd om verder te trekken. Jammer om van iedereen afscheid te moeten nemen, vooral met Nadia, mijn 13 jarige vriendinnetje, was ik erg close geworden.

De laatste avond hadden we een feestelijke celebration met het hele dorp en de familie waar we verbleven was natuurlijk ook van de partij. Ik wilde Nadia en ook Robin graag iets geven om m’n waardering te uiten, maar door beperkte ruimte in m’n backpack had ik vrijwel alleen essentiële dingen meegenomen. Echter, ik had 1 jumpsuit voor feestelijke gelegenheden. Hoewel ik er toch een beetje aan gehecht was, besloot ik deze aan Nadia te geven en m’n Afrikaanse oorbellen aan Robin.

Een uur later komt Lorna, de dochter van de pastor naar me toe, met de mededeling dat er iemand in het dorp is die me wil kleden voor de avond. Ze zal me later vandaag naar haar toebrengen. Even later komt de buurvrouw naar me toe, met een prachtige Maryblouse. Dat zal de ‘vrouw uit het dorp’ zijn waar ze het over had!

Gekleed in m’n nieuwe Maryblouse, komen we aan bij de celebration. Als de viering net begonnen is, komt Lorna naar me toe, ‘ik zal je naar de vrouw brengen die je wil kleden voor vanavond’. Ik vertel haar dat ze al naar ons is toegekomen en me deze Maryblouse heeft gegeven, maar dat blijkt niet degene te zijn waar zij het over had! We lopen over de onverharde zandwegen naar een knus houten huisje, waar ik de dame ontmoet waar ze het over had. Ik kan met niet herinneren dat ik haar eerder heb gezien of ontmoet, maar ze pakt m’n hand en neemt ons mee naar binnen. Daar ligt een prachtige rode jurk klaar, die ook nog eens perfect past! Dankbaar keer ik terug naar de celebration, waar we na een avond vol dans en muziek, ons in een rij opstellen voor een laatste begroeting. Wanneer alle dorpelingen stuk voor stuk een hand komen geven, wordt ik overladen met nóg meer cadeaus! Buitengewoon, die avond ontvang ik 3 andere jurken, 7 Maryblouses, 4 tasjes, 3 kettingen, een t-shirt en 2 armbanden. Ook de andere teamgenoten staan versteld van de overvloed aan cadeaus die ik die avond ontvang. En het leuke is, dat ik daardoor in staat was weer vele anderen te zegenen met hetgeen ik zelf ontvangen had.

Het is geweldig hoe God ons wil zegenen en hoe we die zegen ook weer kunnen uitdelen aan anderen!

En ook nu ik bezig ben met fundraisen voor de Birth Attendant School, sta ik versteld van alle gulle donaties! Ontzettend bedankt, iedereen die heeft bijgedragen! Als het goed is begint de school op 5 juli, ik heb er ontzettend veel zin in en zie ernaar uit om de extra kennis en ervaring die ik hier zal opdoen, weer door te geven in Afrika en India.

Via deze support pagina kun je de huidige stand bekijken!

Geschreven door Daphne van Wingerden

24 mei 2020

1 Reactie

  1. Erik van Halsema

    Hoi Daphne,

    Wat leuk om dit allemaal weer te lezen. Fijn dat het zo goed gaat met de donaties voor de opleiding die je wilt gaan volgen.

    groet,
    Erik

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands