Fear of the Lord

Leestijd: 5 minuten

Nadat we vorige week terug zijn gekomen van de outreach, begon maandag ‘het gewone leven’ weer (dagelijks lessen van 8.00 – 12.30 u en dinnerprep in de keuken, maandag en vrijdag worship en woensdag family night). Deze week kregen we les van Donna McGown over ‘Fear of the Lord’. Dit betekent niet dat je bang moet zijn voor God of iets, maar dat je God als Lord/ Master van je leven ziet.

“Fear of the Lord is being more concerned with God’s reaction to your attitudes & actions than men’s reaction to your attitude & actions.” Dit leidt ertoe dat je zonde & kwaad gaat haten.

Veel mensen houden vast aan de rechten die ze denken te hebben. Recht op vrijheid, geld, eten, privacy, tijd, comfort, familie, vrienden, reputatie, etc. Maar als we een discipel van Jezus willen zijn en echt gehoor willen geven aan zijn roeping voor ons leven, is het van essentieel belang om niet aan die rechten vast te klampen, maar om die neer te leggen en God te vertrouwen. Zoals in Markus 8:34 staat: ‘Laat wie achter Mij aan wil komen zichzelf verloochenen, zijn kruis opnemen en Mij volgen.’ Een mindset dat we het niet ‘verdienen’ om geld te bezitten, omdat we er hard voor hebben gewerkt, dat we niet het recht hebben op goed eten, etc. maar dat we ons realiseren dat alles wat we hebben al van God is, waardoor we het alleen terug geven, ons leven ‘neerleggen’ voor God, zeggen dat Hij het mag besturen en erop vertrouwen dat Hij de juiste dingen geeft en laat zien op zijn juiste timing. En wat een geweldige vrijheid brengt dat met zich mee!!

Jezus heeft immers ook al zijn rechten neergelegd toen Hij op aarde kwam om ons te dienen en te verlossen van de zonde. Zelfs het recht om in een degelijk huis met een normaal bed geboren te worden, terwijl Hij al het recht had om het meest comfortabele leven hier op aarde te leven; Hij was immers God!

Daarnaast ben ik het boek ‘The 7 habits of highly effective people’ (Stephen R. Covey) aan het lezen. Ik ben nu halverwege, maar het is werkelijk m’n leven aan het veranderen! Zo ben ik echt aan het groeien op het gebied van integriteit. Bijvoorbeeld, zoals je misschien hebt gezien in m’n vlog een paar weken geleden, was m’n slaapplaats (altijd) een grote bende en ik was niet erg strikt met voornemens die ik maakte. MAAR sinds 2020 ben ik zoveel meer ‘intentional’, bijv. met waar ik mijn spullen neerleg (waardoor ik voor de wekelijkse roomchecks geen enkele moeite hoef te doen om snel alles een beetje toonbaar te maken). Voorheen had ik er veel moeite mee om dagelijks stille tijd te houden (bijbel lezen en bidden), maar sinds 1 januari 2020 sta ik elke dag 20 min eerder op om m’n dag met God te beginnen en man….. wat een geweldig verschil om zo je dag in te gaan!

Een mooie quote van Stephen Covey luidt: “Sow a thought, reap an action; sow an action, reap a habit; sow a habit, reap a character; sow a character, reap a destiny.”

Jezelf bewust zijn van de dingen die je denkt en doet is essentieel. Het is super leuk, interessant en behulpzaam om daarom je eigen ‘mission statement’ te maken! Als je het interessant vindt, kun je er op deze webiste meer over lezen.

Vrijdag zijn we met Hannah, Zach & Franklyn naar Mission Beach gegaan! Hoewel we de goedkoopste auto hadden gehuurd, kregen we een super luxe SUV toebedeeld! Geweldige roadtrip waarbij we het National Park hebben bezocht, strand, waterval en tropisch regenwoud!

Zoals ongetwijfeld bekend, woeden er momenteel enorm veel bosbranden in Australië. Hoewel we een aantal afgebrande bossen hebben gezien, is er gelukkig geen dreigend gevaar in onze directe omgeving. We bidden veel voor de branden en volgende week trekken we ten strijde door 3 dagen te vasten.

Deze week hebben we ons visum gekregen voor Papoea Nieuw Guinea, waar we over 2 weken naar toe zullen gaan! Omdat 2 teams volgende week al vertrekken, staat komende week in het teken van de outreach voorbereidingen! Ik heb er zin in!

Geschreven door Daphne van Wingerden

12 januari 2020

3 Reacties

 1. Erik van Halsema

  Hoi Daphne,
  Dat zijn mooie lessen, zeker niet altijd makkelijk !
  En wat een mooie natuur !
  Dank voor het delen.

  groet,
  Erik

 2. Marian

  Gave foto’s en mooie verhalen! Heerlijk om te lezen waar je het over hebt tijdens de weken. Ik had andere docenten, maar de inhoud komt zeker overeen. Roept mooie herinneringen op. Thanks for sharing! Be blessed to be a blessing!

 3. Pie van Wingerden

  Hoi Daphne,

  Wat een leuk verhaal weer !

  Oma Pie

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands