Eerste week in Townsville!

Leestijd: 3 minuten

Wat gaat de tijd snel! Al weer een week hier in YWAM Townsville en wat is het genieten. Deze week stond in het teken van introductie en oriëntatie. Het eerste weekend veel kennismaking, naar de markt en de kunsthal geweest en ‘s avonds met een grote groep naar het strand gegaan waar we in de zee hebben gezwommen terwijl we genoten van de sterren en vuurwerk.


Maandag was de eerste officiële lesdag. Elke week hebben we van maandag tot vrijdag een vast schema. Opstaan om 6.20 u, ontbijt van 6.30 u tot 7.15 u, 8.00 u beginnen de lectures tot 12.30 u (maandag en vrijdag beginnen we met een uur worship met de hele basis). Na de lectures is er lunch, vervolgens vrije tijd, daarna ‘ministry places’ (workduties). Iedereen heeft een eigen vaste taak, ik zit in team ‘dinnerprep’, dus elke dag ben ik van 15.30 – 17.30 u te vinden in de keuken! Na het avondeten spelen we volleybal (love it!) , gaan we naar het strand, de shop, of chillen we wat bij de base. De weekenden zijn we vrij en is er geen vaste invulling.


De lessen zijn met alle 54 studenten in één klas. Daarnaast komen we elke week bijeen in smallgroups van 6 personen en we hebben wekelijks een één-op-één gesprek met een vaste ‘mentor’ (Katisha) waarin persoonlijke doelen, groei en voortgang centraal staan. Deze week waren de lessen vooral gericht op introductie, elkaar beter leren kennen, regels voor het leven in community, brandveiligheid, etc. Ik moest even fronsen toen ik hoorde dat de kamers wekelijks geïnspecteerd worden op netheid en hygiëne, maar ja, als je met 22 man op een kamer slaapt zijn er altijd mensen die een hekel hebben aan rommel en met dit tropische klimaat is het extra belangrijk om te waken voor ongedierte. Daarnaast sprak Donna over de ‘Belief Tree’. Een mooi principe om na te gaan waar je worldview op gebaseerd is, waardoor dit wordt beïnvloed en wat er ten grondslag ligt aan je daden. Verder zijn we in 2 dagen tijd, in vogelvlucht op chronologische volgorde door de hele Bijbel heen gegaan. Dit was echt ontzettend inspirerend om de hele Bijbel in zo’n breed perspectief te zien!


Het is zo leuk om iedereen te leren kennen, iedereen is van een andere cultuur en een ander land, maar allemaal met hetzelfde doel; Jezus kennen en Hem bekend maken. Ik zag er een beetje tegenop dat alles in het Engels zou zijn, maar het valt me alles mee. De lectures en gesprekken kan ik zonder problemen volgen en naar mate de week vordert kunnen mensen mij ook steeds beter verstaan hahaha. Afgezien van het feit dat de eerste wekkers ‘s morgens al om 5.30 uur afgaan, vind ik het heerlijk om met zoveel mensen samen te leven.


Ik voel me al aardig ingeburgerd nu ik niet meer elke nacht van 2.00 – 5.00 u wakker lig i.v.m. jetlag, ik kangoeroe- & krokodillenvlees heb gegeten (geen aanrader) en de TIMTAM Slam heb gedaan (een Australische traditie waarbij je de boven- en onderkant van de timtam (chocoladekoekje) afbijt, deze in de warme chocomel stopt, eraan zuigt als een rietje waardoor die volloopt met chocomel en dan, voordat het smelt, in één keer in je mond doet). Dit weekend zijn we met busjes naar een shopping center geweest en zijn we met alle 54 studenten naar het strand geweest; volleyballen, longboarden, zwemmen, koorddansen tussen 2 palmbomen, gitaarspelen, en taart i.v.m. Tekoa’s verjaardag! Puur genieten!


Thanks voor jullie medeleven en lieve reacties! Ik houd jullie op de hoogte ?

Geschreven door Daphne van Wingerden

26 oktober 2019

6 Reacties

 1. Saskia

  Superleuk om te lezen! Ik las het in mijn 4 uur durende busreis op weg naar mijn weekend trip 🙂 Het ziet er echt naar uit dat je een fijne tijd hebt daar! Kan je daar ook surfen, of zijn de golven niet goed genoeg?
  Veel liefs! ?

  • Daphne van Wingerden

   Aah wat leuk!! In de buurt kan je helaas niet surfen, maar paar uur rijden wel, misschien een keer een weekend 😀

 2. Erik van Halsema

  Hoi Daphne,

  Leuk te lezen over alles wat je meemaakt !
  Geniet van je tijd daar !

 3. Piet

  Hoi Daphne, geweldig om te lezen. Ben best een klein beetje jaloers. Leuk om je zo te volgen. Geniet ervan. Alle zegen daar?

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands