Een nieuwe fase!

Leestijd: 2 minuten

Twee maanden in Townsville; de tijd vliegt voorbij! Bizar om in zo’n relatief korte tijd zoveel te leren, diepe vriendschappen te ontwikkelen en geweldige processen met de Heer mee te maken.

Afgelopen week hebben we de laatste lesweek gehad voor deze periode; dat betekent dat we dit weekend zijn gestart met de eerste outreach (Stable On The Strand) hier in Townsville!

David McDaniel (basisleider Tokyo) sprak deze week over de Heilige Geest. We werden stilgezet bij het feit dat we ons soms afvragen: ‘Heer, waar bent U?’ terwijl Hij IN ons woont en niet dichterbij kan komen dan IN. Dat veranderde perspectief verandert ook de vraag naar: ‘Waarom geloof/ ervaar ik niet dat U hier bent, IN mij bent; welke leugens staan er in de weg om me dat te realiseren?’

Daarnaast werden we erop attent gemaakt dat we vaak zien dat de ‘Gospel Message’ gereduceerd wordt tot een ‘reddingsboodschap’. Hoewel het zeker waar is dat Jezus ons redt van zonde en dood door zijn sterven aan het kruis, was dat niet het uiteindelijke doel; het gaat om zoveel meer! Jezus stierf aan het kruis om de relatie tussen God en de mens te herstellen, waardoor we kinderen van God zijn! Geadopteerd in zijn Koninkrijk, we zijn koningskinderen met autoriteit! Doordat Jezus aan het kruis stierf, hebben we als mensen de autoriteit om over de aarde te heersen teruggekregen (nadat de mens dat in het paradijs was kwijtgeraakt). Ons doel is niet om eindeloos gezellig met medechristenen te vieren hoe geweldig het is dat we behouden zijn, maar om het Koninkrijk van God hier op aarde te brengen! Atmosferen te veranderen doordat de Heilige Geest in ons woont. We zijn niet geroepen om naar de kerk te GAAN, we zijn geroepen om de kerk te ZIJN (wat natuurlijk niet betekent dat we niet naar samenkomsten zouden moeten gaan). Om de daad bij het woord te voegen hebben we daarom gebeden voor de uitstorting van de Heilige Geest. Geweldig om mee te maken hoe iedereen vervuld werd van de Heilige Geest en dat zoveel mensen de gaven van tongentaal ontvingen!

We hebben verschillende meetings met ons outreachteam gehad, waardoor we elkaar steeds beter leren kennen! Verder zijn we naar Justice of the Peace in de rechtbank geweest voor een handtekening i.v.m. registratie als verpleegkundige in Papua Nieuw Guinea. Woensdag hadden we Celebration night met het thema ‘roaring twenties’ waarbij we het slagen van de July DTS en IPHC studenten vierden en een 15 jarig stafjubileum.

Sinds woensdag ben ik helaas niet helemaal fit, erg verkouden, hoofdpijn en wat kwakkelen met koorts/ verhoging. Gelukkig gaat het sinds dit weekend al een stuk beter, want we zijn begonnen met het opbouwen van Stable On The Strand! Podia, stallen, catering tenten, er is veel te doen! Dinsdag gaat het festival van start, we zullen de hele week druk zijn met de organisatie. Het is niet ver van de basis vandaan, dus we slapen gewoon thuis. Na de kerst (28 december) gaan we een week naar Airlie Beach, waar we zullen evangeliseren onder de vele backpackers die daar komen. Ik heb er zin in!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blog online staat? Klik dan op deze link.

Geschreven door Daphne van Wingerden

15 december 2019

5 Reacties

 1. Erik van Halsema

  Hoi Daphne,
  Veel beterschap, hopelijk knap je snel weer op.
  Succes met alle voorbereidingen !

 2. Marjolein Vogel

  Hoi Daphne,

  Erg leuk dat je ons zo goed op de hoogte houdt!
  Het is iedere keer weer mooi om te lezen wat je allemaal leert en mee maakt!
  “Succes” met de eerste outreach!

  Groeten Marjolein

  • Piet v.d. Oever

   Hoi Daphne,
   Heel bijzonder om te lezen. Ik hoop en bid dat het met je gezondheid weer goed gaat,
   grt en alle zegen, Piet

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands