Een nieuwe fase!

Twee maanden in Townsville; de tijd vliegt voorbij! Bizar om in zo’n relatief korte tijd zoveel te leren, diepe vriendschappen te ontwikkelen en geweldige processen met de Heer mee te maken.

Afgelopen week hebben we de laatste lesweek gehad voor deze periode; dat betekent dat we dit weekend zijn gestart met de eerste outreach (Stable On The Strand) hier in Townsville!

David McDaniel (basisleider Tokyo) sprak deze week over de Heilige Geest. We werden stilgezet bij het feit dat we ons soms afvragen: ‘Heer, waar bent U?’ terwijl Hij IN ons woont en niet dichterbij kan komen dan IN. Dat veranderde perspectief verandert ook de vraag naar: ‘Waarom geloof/ ervaar ik niet dat U hier bent, IN mij bent; welke leugens staan er in de weg om me dat te realiseren?’

Daarnaast werden we erop attent gemaakt dat we vaak zien dat de ‘Gospel Message’ gereduceerd wordt tot een ‘reddingsboodschap’. Hoewel het zeker waar is dat Jezus ons redt van zonde en dood door zijn sterven aan het kruis, was dat niet het uiteindelijke doel; het gaat om zoveel meer! Jezus stierf aan het kruis om de relatie tussen God en de mens te herstellen, waardoor we kinderen van God zijn! Geadopteerd in zijn Koninkrijk, we zijn koningskinderen met autoriteit! Doordat Jezus aan het kruis stierf, hebben we als mensen de autoriteit om over de aarde te heersen teruggekregen (nadat de mens dat in het paradijs was kwijtgeraakt). Ons doel is niet om eindeloos gezellig met medechristenen te vieren hoe geweldig het is dat we behouden zijn, maar om het Koninkrijk van God hier op aarde te brengen! Atmosferen te veranderen doordat de Heilige Geest in ons woont. We zijn niet geroepen om naar de kerk te GAAN, we zijn geroepen om de kerk te ZIJN (wat natuurlijk niet betekent dat we niet naar samenkomsten zouden moeten gaan). Om de daad bij het woord te voegen hebben we daarom gebeden voor de uitstorting van de Heilige Geest. Geweldig om mee te maken hoe iedereen vervuld werd van de Heilige Geest en dat zoveel mensen de gaven van tongentaal ontvingen!

We hebben verschillende meetings met ons outreachteam gehad, waardoor we elkaar steeds beter leren kennen! Verder zijn we naar Justice of the Peace in de rechtbank geweest voor een handtekening i.v.m. registratie als verpleegkundige in Papua Nieuw Guinea. Woensdag hadden we Celebration night met het thema ‘roaring twenties’ waarbij we het slagen van de July DTS en IPHC studenten vierden en een 15 jarig stafjubileum.

Sinds woensdag ben ik helaas niet helemaal fit, erg verkouden, hoofdpijn en wat kwakkelen met koorts/ verhoging. Gelukkig gaat het sinds dit weekend al een stuk beter, want we zijn begonnen met het opbouwen van Stable On The Strand! Podia, stallen, catering tenten, er is veel te doen! Dinsdag gaat het festival van start, we zullen de hele week druk zijn met de organisatie. Het is niet ver van de basis vandaan, dus we slapen gewoon thuis. Na de kerst (28 december) gaan we een week naar Airlie Beach, waar we zullen evangeliseren onder de vele backpackers die daar komen. Ik heb er zin in!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blog online staat? Klik dan op deze link.

Geschreven door Daphne van Wingerden

15 december 2019

5 Reacties

 1. Erik van Halsema

  Hoi Daphne,
  Veel beterschap, hopelijk knap je snel weer op.
  Succes met alle voorbereidingen !

 2. Marjolein Vogel

  Hoi Daphne,

  Erg leuk dat je ons zo goed op de hoogte houdt!
  Het is iedere keer weer mooi om te lezen wat je allemaal leert en mee maakt!
  “Succes” met de eerste outreach!

  Groeten Marjolein

  • Piet v.d. Oever

   Hoi Daphne,
   Heel bijzonder om te lezen. Ik hoop en bid dat het met je gezondheid weer goed gaat,
   grt en alle zegen, Piet

Vergelijkbare blogs…

Goodbye for now…

Goodbye for now…

Voor alles is een tijd.. een tijd om te lachen en een tijd om te huilen, een tijd om te ontmoeten en een tijd om...

Plot Twist

Plot Twist

Na 3 weken op de basis in YWAM Newcastle, voelt het al aardig als thuis. In de ochtenden besteed ik m’n tijd aan het...

Een nieuw seizoen!

Een nieuw seizoen!

Zondag 5 juli liet ik na 9 waardevolle maanden, Townsville achter me. Het is altijd jammer om van veel goede vrienden...

Daphne op missie
nl_NLNederlands