Een nieuw seizoen!

Leestijd: 4 minuten

Zondag 5 juli liet ik na 9 waardevolle maanden, Townsville achter me. Het is altijd jammer om van veel goede vrienden weer afscheid te nemen, maar ook leuk om weer een nieuw avontuur tegemoet te gaan! Mijn eerste stop was in Brisbane, waar ik na enige vertraging 1.30 u ’s nachts aankwam bij de YWAM Base in Mitchelton. Hier heb ik 4 leuke dagen doorgebracht waarbij ik o.a. met Hannah (vriendinnetje van de DTS) en Kaisha heb afgesproken!

Vervolgens trok ik verder naar de Gold Coast (Surfers Paradise), waar ik in eerste instantie ook bij een YWAM Base zou verblijven, maar dit werd last-minute gecanceld (i.v.m. COVID-19 omstandigheden), dus ik boekte een hostel om de week door te brengen. Het was even wennen om na zo lang in Christelijke community te hebben geleefd, in een wereld terecht te komen waar alles draait om feesten, drinken, drugs en alcohol. Maar aan de andere kant bood dit ook veel mogelijkheden om met andere backpackers gesprekken aan te gaan over diepere dingen in het leven en te getuigen van Gods goedheid!

De eerste twee dagen voelden wel een beetje eenzaam, maar daar kwam zaterdag gelukkig verandering in! Sara werd namelijk mijn nieuwe huisgenoot. Hoewel we allebei totaal anders in het leven staan, hadden we een super leuke klik. Ze komt uit Australië en wist me overal met haar auto naar toe te rijden en rond te leiden; nationaal park, watervallen, bergen, wilde kangoeroes, stad, strand, surfen, etc. Het was ontzettend genieten en super ontspannend om zo een weekje samen door te brengen!

Vrijdag vloog ik naar Newcastle, de basis waar ik de komende maanden als vrijwilliger (mission builder) aan de slag ga! Ik werd super gastvrij ontvangen, de mensen zijn ontzettend open en vriendelijk en het voelt echt als de juiste plek om nu te zijn. Ik heb zelfs een eigen kamer, wat ik na 9 maanden op een slaapzaal met 22 bedden, als een geweldig voorrecht beschouw! Waarschijnlijk zal ik vooral in de keuken werkzaam zijn en inspringen waar nodig.

De Birth Attendant School is uitgesteld tot de Australische grenzen weer open gaan. Hoe het er nu naar uitziet zal dat op z’n vroegst pas juli 2021 zijn. Waarschijnlijk kom ik daarom eind november naar Nederland, totdat de school begint. We shall see!

Geschreven door Daphne van Wingerden

21 juli 2020

8 Reacties

 1. E F J & C J van Halsema

  Lieve Daphne,

  Leuk om e ervaringen van de laatste tijd te vernemen.
  We hopen dat je in Newcastle een goede tijd zult hebben
  Hartelijk gegroet,

  Opa &oma van Halsema

 2. Erik van Halsema

  Hoi Daphne,
  Dank je wel voor de update, leuk weer te lezen wat je allemaal meemaakt en de foto’s te zien.
  Veel succes de komende maanden op de basis !

  groet,
  Erik

 3. Jaap en Carla

  Hi Daphne,

  Fantastisch om je verhalen te lezen, geweldig avontuur !

 4. Hannah

  Daph wat een avonturen maar weer! Super leuk om te lezen. Jammer dat de BAS is uitgesteld zo lang, al kan ik niet zeggen het jammer te vinden dat je misschien weer naar Nederland komt! Want hoe leuk zou het zijn om je weer te zien 😀 Geniet van je tijd in Newcastle en veel zegen. Liefs, Hannah

  • Daphne van Wingerden

   Aah thanks Han!! Stiekem heb ik er ook wel echt zin in om iedereen weer te kunnen zien!! Liefs xx

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands