Een intense week!

Leestijd: 3 minuten

Wat was dit een intense week! Joanne Blaik was on fire met haar lessen over identiteit. Er zijn zoveel waarheden die je kan weten met je hoofd, maar die niet in je hart zijn geland. En daar is deze week flink verandering in gebracht!

Zoals elke week beginnen we maandag en vrijdag met een uur worship, en hebben we dagelijks les van 8.00 – 12.30 uur. Tijdens een van de lessen kregen we tijd om biddend na te gaan welke leugens je (onbewust) over jezelf gelooft en deze op te schrijven. Daarnaast kregen we de opdracht om een ander lijstje te maken met waarheden die daar tegenover staan. Na de bijeenkomst donderdagavond, waarin we de lijst met leugens verscheurd bij het kruis hebben achtergelaten, stond vrijdag in het teken van waarheid. Tijdens de worship (met de hele base) vrijdagochtend, kregen we de uitnodiging om als student een staflid op te zoeken en samen te bidden. Ik sprak en bad met Euz, een staflid die ik niet eerder had ontmoet. Tijdens het bidden had hij het idee dat God een tekst in zijn gedachten bracht uit Exodus 34 waarin God zichzelf aan Mozes liet zien, met daarbij de woorden dat God zichzelf aan mij zou openbaren en dat dit een dag wordt die ik niet zal vergeten. En niks was minder waar, ik heb zo’n intense openbaring van Gods liefde ervaren die dag, echt onbeschrijfelijk!

Dinsdagavond hadden we een gezellig filmavondje; als je de film ‘The Greatest Showman’ nog niet hebt gezien, echt een aanrader! Daarnaast Devins haar gevlochten (cornrows) en deze week weer begonnen met hardlopen. Even wennen na 2 maanden amper sporten en deze tropische temperaturen zijn ook niet heel bevorderlijk voor m’n uithoudingsvermogen, maar ‘oefening baart kunst’.

Tijdens de ‘Team Dinnerprep’ raken we steeds meer op elkaar ingespeeld. Ik ben inmiddels expert in het snijden van komkommers, aardappels en in het uitschrapen van afwasputjes! En het eten is oprecht erg lekker!

Elke woensdag hebben we ‘family night’ waarin we met de hele base gezellig buiten eten en vervolgens worship hebben met elkaar. Een leuke manier om steeds meer mensen buiten de DTS te leren kennen.

Zaterdagavond zijn me met een groepje van 8 naar de schaatsbaan in Townsville gegaan om te ‘discoschaatsen’! Ontzettend gelachen en genoten van de gezelligheid en de koelte. Gek idee dat het buiten 30 graden warmer is!

Gelukkig gaat het een stuk beter met m’n wond; het is inmiddels gehalveerd en dicht en de pijn is ook een stuk minder. Thanks voor jullie medeleven en lieve reacties, doet me erg goed!

Geschreven door Daphne van Wingerden

10 november 2019

5 Reacties

  1. Saskia

    Wat tof om te lezen Daph! Op naar nog veel meer mooie en bijzondere momenten ?

  2. Marjolein

    Wat maak je mooie dingen mee, Daphne! Leuk en mooi om te lezen!

  3. Erik van Halsema

    Wat een bijzondere ervaringen weer ! Wel vind ik je wond er nog wel heftig uitzien. Die cornrows vlechten lijkt me nogal een klus, hopelijk houdt Devin ze d’r even in. het is me alleen niet helemaal duidelijk welk beest er nou uit dat boompje springt. Nou geniet van je verblijf daar en alle mooie momenten die je meemaakt.

Vergelijkbare blogs…

The End

The End

BEEP, BEEP, BEEP! Het is vrijdagochtend, 4.30 u. Ik tuur in het donker m'n vertrouwde slaapkamer rond. Toen we...

Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met kleine snelle pasjes sprint de man naar het autoraampje, grist de smartphone uit de handen van de bestuurder,...

Special Encounter

Special Encounter

Ik loop snel even naar huis (5 minuten vanaf het ziekenhuis) om m'n oplader te halen, als er een grote stofwolk...

nl_NLNederlands